Στο μήνυμά του, εμπνευσμένο από το λανσάρισμα του Threads – πρόκειται για την «απάντηση» της Meta στο Twitter – ο Έλον Μασκ συμπεριέλαβε και ένα emoji μεζούρας.

Επίσης, χρησιμοποίησε μία λέξη της αργκό που είναι δημοφιλής στους δεξιούς κύκλους, ως όρος χλευασμού. «Ο Ζουκ είναι κερατάς» επεσήμανε.

Το επιτυχές λανσάρισμα του Threads φαίνεται ότι έχει προκαλέσει την οργή του Μασκ. Μέχρι και σήμερα, σε λίγες μέρες δηλαδή από την επίσημη έναρξη λειτουργίας, έφτασε στα 100 εκατομμύρια χρήστες.

Το Twitter έχει περίπου 250 εκατ. λογαριασμούς, αλλά από την εποχή που ο μεγιστάνας ανέλαβε τα ηνία του έχει μία σειρά από προβλήματα – οικονομικής και μη φύσεως.

Η απόφαση του Μασκ να ανοίξει και πάλι αποκλεισμένους λογαριασμούς – μεταξύ άλλων ναζιστών και ρατσιστών – οδήγησε σε «εκροή» διαφημιστών και απώλεια σημαντικών εσόδων. Λόγω αυτού, πάρθηκαν συγκεκριμένα μέτρα, με το τελευταίο να είναι ο περιορισμός στον αριθμό των tweets που μπορούν να διαβάζουν οι χρήστες, ανάλογα με το είδος του προφίλ τους.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας διαδικτυακών υπηρεσιών Cloudflare, η επισκεψιμότητα του ιστότοπου του Twitter «καταρρέει», εν μέσω ενδείξεων ότι οι χρήστες επιλέγουν πλέον εναλλακτικές πλατφόρμες όπως οι Threads, BlueSky και Mastodon.

Όσον αφορά στο Threads, ο Ζούκερμπεργκ έχει ξεκαθαρίσει πως «στόχος είναι να παραμείνει φιλικό, καθώς επεκτείνεται. Νομίζω ότι αυτό είναι εφικτό και θα είναι τελικά το κλειδί για την επιτυχία του».

«Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο το Twitter δεν πέτυχε όσο νομίζω ότι θα έπρεπε, και θέλουμε να το κάνουμε διαφορετικά» επεσήμανε ο δισεκατομμυριούχος.

Να σημειωθεί πως το Twitter απειλεί να μηνύσει τη μητρική εταιρεία του Instagram, Meta, για την έναρξη λειτουργίας του Threads.

Η σχέση των δύο ανδρών είναι ιδιαίτερα τεταμένη εδώ και διάστημα, με τον Έλον Μασκ να έχει φτάσει στο σημείο να προτείνει στον Ζούκερμπεργκ να μπουν στο ρινγκ για έναν αγώνα μεικτών πολεμικών τεχνών.

Διαβάστε περισσότερα