Η Ατλέτικο Μαδρίτης πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τη νίκη της επί της Βαγιαδολίδ με ανατροπή (2-1). Πρόσωπο της βραδιάς ο Λουίς Σουάρες ο οποίος έβαλε την υπογραφή του στην… κούπα με το δικό του γκολ, το δεύτερο της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε, που έφτασε τους 86 βαθμούς και ταυτόχρονα κατέκτησε και το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 2014 και για 11η φορά συνολικά στην ιστορία της.

Από την άλλη, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το χρέος της, επικρατώντας με 2-1 της Βιγιαρεάλ στις καθυστερήσεις αλλά παρά τη νίκη της τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 84 βαθμούς, ενώ με νίκη ολοκλήρωσε τη σεζόν και η Μπαρτσελόνα που έφυγε με τη νίκη από την έδρα της Έϊμπαρ (0-1) χάρη σε γκολ του Γκριεζμάν, με τους «μπλαουγκράνα» να κλειδώνουν την 3η θέση στο πρωτάθλημα με 79 βαθμούς.

Ρεάλ Σοσιεδάδ και Ρεάλ Μπέτις εξασφάλισαν την είσοδό τους στους ομίλους του Europa League, η Βιγιαρεάλ (που αντιμετωπίζει την Τετάρτη 23/5 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League) θα αγωνιστεί στα προκριματικά του UEFA Conference League, ενώ η Ουέσκα του Δημήτρη Σιόβα και η Βαγιαδολίδ θα ακολουθήσουν την Εϊμπαρ στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας.

Βαγιαδολίδ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Πολύ πιο δύσκολα από ότι αναμενόταν η Ατλέτικο Μαδρίτης νίκησε 2-1 τη Βαγιαδολίδ. Οι γηπεδούχοι σόκαραν νωρίς την ομάδα του Σιμεόνε, με τον Πλάνο να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με δυνατό σουτ νίκησε τον Όμπλακ για το 1-0 στο 18′.

Η Ατλέτικο δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλητική στιγμή στο πρώτο μέρος, αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έφερε το ματς στα ίσα με τον Κορέα να σκοράρει στο 58′ για το 1-1.

Οι «ροχιμπλάνκος» ήθελαν τη νίκη και φαινόταν από τις κινήσεις τους στο γήπεδο. Οκτώ λεπτά μετά την ισοφάριση του Κορέα, ο Σουάρες βγήκε απέναντι στον Μασίπ και με ιδανικό τελείωμα έκανε την ανατροπή, σημειώνοντας το 1-2 στο 67′.

Βαγιαδολίδ: Μασίπ, Ολίβας, Ολάθα, Ελ Γαμίκ, Γιάνκο (81′ Κίκε), Μέσα (63’ Ζότα), Πλάνο, Βίγια (63’ Γκουαρδιόλα), Φέδε (81′ Ερβίας), Μάρκος Αντρέ (63’ Μίτσελ), Βάισμαν

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Τρίπιερ, Ερμόσο (64’ Λόντι), Χιμένες, Φελίπε, Σαούλ (63’ Ζοάο Φέλιξ), Κόκε, Γιορέντε (79’ Κοντογκμπιά), Καρασκό, Σουάρες, Κορέα (85’ Ερέρα)

Ρεάλ Μαδρίτης – Βιγιαρεάλ 2-1

Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε την ανατροπή απέναντι στη Βιγιαρεάλ (2-1), αλλά η νίκη της «Βασίλισσας» δεν ήταν αρκετή για να της χαρίσει τον τίτλο.

Η ομάδα του Έμερι πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα και στο 20′ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα, με τον Μίνο να σκοράρει για το 0-1.

Οι «μερέγκες» μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και σκόραραν με τον Μπενζεμά στο 58′, αλλά το γκολ του Γάλλου ακυρώθηκε καθώς υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Ο Μπενζεμά σπατάλησε δύο μεγάλες ευκαιρίες (67′, 72′) για να σκοράρει, ωστόσο στο 87’ ο Γάλλος επιθετικός με ωραίο πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-1 και στις καθυστερήσεις ο Μόντριτς έκανε την ανατροπή, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Βαράν, Οντριοθόλα (68’ Μαριάνο Ντίαθ), Μιλιτάο, Γκουτιέρεθ (68’ Νάτσο), Κασεμίρο (68’ Μαρσέλο), Μόντριτς, Βαλβέρδε, Μπενζεμά, Ασένσιο (56’ Ίσκο), Βινίσιους (56’ Ροδρίγο)

Βιγιαρεάλ: Ρουγί, Αλμπιόλ, Γασπάρ, Καπού (65’ Κοκλέν), Τόρες, Παρέχο, Τριγέρος (85’ Μόι Γκόμεθ), Πίνο (80’ Αλκάθερ), Πεδράθα, Μπάκα (65’ Πένια), Χεράρδ Μορένο (80’ Ράμπα)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής:

Βαγιαδολίδ – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-2

Έλτσε-Αθλέτικ Μπιλμπάο 2-0

Έιμπαρ-Μπαρτσελόνα 0-1

Θέλτα-Μπέτις 2-3

Οσασούνα-Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-1

Ουέσκα-Βαλένθια 0-0

Ρεάλ Μαδρίτης-Βιγιαρεάλ 2-1

 

Κυριακή 23/5

Γρανάδα-Χετάφε (19:30)

Σεβίλλη-Αλαβές (22:00)