ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΙΟΥΜΠΙΣΙΤΣ: Είναι ο Κροάτης πολυσύνθετος ποδοσφαιριστής, τον οποίο ο Αλμέιδα… έμαθε και εντυπωσιάστηκε το καλοκαίρι, στα ματς με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ζήτησε από τον Μελισσανίδη να του τον πάρει/κάνει μεταγραφή στην ΑΕΚ, είτε τώρα, είτε το καλοκαίρι! Είναι τέτοια η κάψα του Αργεντινού πρωταθληματικού κόουτς για τον 24χρονο Κροάτη, που οι κιτρινόμαυροι δεν σκέφτηκαν ούτε τις αντιδράσεις που θα προκαλέσει μια τέτοια κίνηση στις τάξεις των οπαδών των δυο ομάδων μετά την δολοφονία του Μιχάλη στην Νέα Φιλαδέλφεια και τα όσα ακολούθησαν, ούτε πως έχουν διακοπεί κάθε είδους… διπλωματικές σχέσεις με την διοίκηση της Ντιναμό Ζάγκρεμπ! Και όμως, για χάρη του Αλμέιδα που ζητάει την απόκτηση του Λιούμπισιτς, ο Μελισσανίδης ήταν έτοιμος για… «Σασμό» με τους Κροάτες.

Αν κάποιοι αντέδρασαν έντονα και έθεσαν… βέτο στην πώληση του Λιούμπισιτς στην ΑΕΚ, ήταν οι οργανωμένοι/σκληροπυρηνικοί οπαδοί της Ντιναμό, με αποτέλεσμα ενώ ο παίκτης είχε συμφωνήσει και ήταν έτοιμος το απόγευμα της Τρίτης (30/1) να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει Αθήνα, η διοίκηση του κροατικού συλλόγου να αλλάξει γνώμη. Προς τα κροατικά ΜΜΕ η διαρροή ήταν πως αρνήθηκε οικονομικά την προσφορά της ΑΕΚ, αν και το πρωί την είχε αποδεχτεί! Ο πραγματικός λόγος ήταν οι αντιδράσεις και οι πιέσεις των οπαδών της, αλλά οι Κροάτες αξιωματούχοι της Ντιναμό δεν γινόταν να παραδεχτούν κάτι τέτοιο. Για αυτό άλλωστε τον λόγο και η ΑΕΚ με την σειρά της διέψευσε τα γραφόμενα στην Κροατία, περί διαφοράς στο οικονομικό. Η αρχική συμφωνία ήταν στα 3.000.000 συν bonus στόχων συνολικά 800.000 ευρώ συν ποσοστό μεταπώλησης για την Ντιναμό! Με την πλευρά του Λιούμπισιτς (ανήκει στο μεγάλο ολλανδικό Γραφείο της SEG) είχε υπάρξει συμφωνία από την Κυριακή, για καθαρές ετήσιες αποδοχές 550.000 ευρώ! Μάλιστα πίεζε και ο άσος από την πλευρά του την διοίκηση για να δοθεί στην ΑΕΚ και να γίνει συμπαίκτης του συμπατριώτη του Ντομαγκόι Βίντα.

Με την ΑΕΚ πάντως αποφασισμένη να παλέψει την μεταγραφή του μέχρι τέλους, παρά τις αντικειμενικά μεγάλες και ιδιαίτερες δυσκολίες. Το μεταγραφικό παράθυρο στην Ελλάδα κλείνει το βράδυ της Τετάρτης και οι πιθανότητες είναι 50/50 να γίνει. Είναι ενδεικτικό πως η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε πριν από περίπου μια εβδομάδα, δεν γινόταν μεταξύ των δυο διοικήσεων αφού η ΑΕΚ είχε βάλει μάνατζερ/διαμεσολαβητές για να κάνουν την δουλειά!!!

ΜΑΤΙΑΣ ΑΛΜΕΪΔΑ: Έχει αποδείξει στον 1,5 χρόνο της θητείας του στην ΑΕΚ πως απαιτεί μεταγραφή μόνο όταν ή υπάρχει πολύ σοβαρός λόγος ή έχει εντοπίσει κάποιον σπουδαίο παίκτη, που είναι διαθέσιμος και η απόκτησή του σχετικά εφικτή!! Στην δεύτερη περίπτωση κολλάει ταμάμ ο Λιούμπισιτς. Για αυτό ακριβώς τον λόγο φαντάζει και κομματάκι σαν υποχρέωση για την διοίκηση της ΑΕΚ να ικανοποιήσει αυτή την επιθυμία του Αλμέιδα και να ολοκληρώσει το deal που θα φέρει τον Κροάτη πολυθεσίτη στην Φιλαδέλφεια. Χωρίς υπερβολή για τον Αλμέιδα ο Λιούμπισιτς είναι ένας… Κροάτης Πινέδα!!! Με την προσθήκη του θα βάλει έναν… δεύτερο Πινέδα στην μηχανή της ΑΕΚ. Είναι ένας ευφυής και με προσωπικότητα ποιοτικός μέσος, στον οποίο μπορεί να αναθέσεις πολλούς, διαφορετικούς και ιδιαίτερα απαιτητικούς ρόλους στο παιχνίδι του. Είναι πολύ ισορροπημένος μεταξύ ανασταλτικής και δημιουργικής ικανότητας, σχετικά γρήγορος, πολύ ενεργειακός, με καλή σωματοδομή και καλές επαφές. Στην πράξη ο Αλμέιδα παίρνοντας τον Λιούμπισιτς, ξέρει πως θα μπορεί να του παίξει σε υψηλό επίπεδο αλλά και ένταση σε τρεις θέσεις: στο “8”, στο “6” αλλά και στο “3” (αριστερός μπακ)!

 

ΙΝ ΜΠΕΟΜ ΧΟΥΑΝΓΚ: Και κάτι τελευταίο για τον προπονητή της ΑΕΚ: μετά την φετινή παρθενική του προπονητική εμπειρία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, σχεδιάζει το πλάνο της ευρω-ΑΕΚ της επόμενης αλλάζοντας την διάταξη. Παίζοντας δηλαδή με τρία χαφ, ένα 6άρι και δυο 8άρια. Για αυτό άλλωστε ο Αλμέιδα έχει (ξανά)ζητήσει από τον Μελισσανίδη και την απόκτηση από τον Ερυθρό Αστέρα του (πρώην ερυθρόλευκου) Ιν Μπεόμ Χουάνγκ!! Συζητήσεις έχουν γίνει, μάλιστα την Κυριακή ήρθε στην Αθήνα και ο Σέρβος πρόεδρος Ζβέζνταν Τέρζιτς και αρχικά ο στόχος ήταν να αποκτηθεί δανεικός ο Χουάνγκ από την Ένωση με καλoκαιρινή οψιόν αγοράς του!

ΡΟΥΜΠΕΝ ΒΕΖΟ: Στην χειμερινή μεταγραφική λίστα του Ολυμπιακού ήταν από τον… Δεκέμβριο. Πορτογάλος στόπερ και το σημαντικότερο πελάτης του Μέντες! Ανήκει στην Λεβάντε, που τον είχε αγοράσει 5.000.000 από την Βαλένθια και ο οποίος πλέον έχει μπει στο τελευταίο 6μηνο του συμβολαίου του. Πριν από ένα μήνα η Λεβάντε ζητούσε πολλά ( για παίκτη που θα έμενε ελεύθερος το καλοκαίρι), τώρα ο Μέντες μπορεί να την … κουλαντρίσει καταλλήλως. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε με το που ενημερώθηκε ο Ολυμπιακός πως μπορεί να φέρει τον Βέζο, «μπλόκαρε» δις το συμφωνημένο deal με τη Σαν Λορέντζο. Με τον κόουτς Καρβαλιάλ να δίνει την… χαριστική βολή, προτιμώντας τον συμπατριώτη του Βέζο από τον Αργεντινό (ίδιων, πάνω κάτω, χαρακτηριστικών ως στόπερ). Για την ιστορία, πέρσι ο Αλμέιδα από μια λίστα στόπερ που του είχαν παρουσιάσει ξεχώρισε τον Βέζο, έγινε κίνηση από την ΑΕΚ αλλά δεν ψηνόταν για Ελλάδα ο παίκτης. Όσον αφορά στο ναυάγιο της αγοράς του Γκαστόν Ερνάντεζ, από την Ελλάδα το χρεώνουν στην Σαν Λορέντζο κι από την Αργεντινή στον Ολυμπιακό. Εκεί πάντως υποστηρίζουν πως οι ερυθρόλευκοι ακύρωσαν τελευταία στιγμή μέχρι και τα αεροπορικά εισιτήρια που είχαν βγεί για να έρθει Ελλάδα ο Ερνάντες!

Διαβάστε ακόμη: