Έτοιμο να πέσει στην παγίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το ΠΑΣΟΚ μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ στην δημόσια διαβούλευση.

Ποια είναι αυτή; Η Χαριλάου Τρικούπη θέλοντας να καρπωθεί μικροκομματικά οφέλη προσανατολίζεται να καταψηφίσει το νομοσχέδιο που φέρνει πιο κοντά πλέον την δημιουργία των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα μέσω της ίδρυσης παραρτημάτων.

Και θέλει να το πράξει αυτό εγείροντας θέματα αντισυνταγματικότητας του νόμου.

Τι και αν έχουν γνωμοδοτήσει υπέρ της συνταγματικότητας του νομοσχεδίου ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο Νίκος Αλιβιζάτος και ο Αντώνης Μανιτάκης που γνωρίζουμε καλά ανήκουν στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Κεντροαριστεράς;

Η Τρικούπη φαίνεται να μη τους λαμβάνει υπόψη και να ακούει έναν Στέφανο Παραστατίδη ο οποίος θεωρεί ότι είναι αντισυνταγματικό και ότι ευνοεί την κερδοσκοπία των μετόχων τους…

Τι και αν ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου έχει δημοσίως στηρίξει όχι μόνο την ύπαρξη των παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων αλλά και την αναθεώρηση του άρθρου 16;

Ο 6ος όροφος στην Χαριλάου Τρικούπη δείχνει ότι δεν τον συμμερίζεται καθόλου τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Το χειρότερο δε είναι ότι εάν το ΠΑΣΟΚ καταψηφίσει το νομοσχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη θα σηματοδοτήσει μία μεγάλη κωλοτούμπα του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη που σε όλους τους τόνους (ίσως είναι από τις λίγες φορές που έχει πάρει θέση για κάτι) έχει διακηρύξει την πρόθεσή του να συναινέσει στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων με την επιφύλαξη ότι θα ενισχυθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Και η αλήθεια είναι ότι στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη υπάρχουν διακριτές διατάξεις που στηρίξουν το δημόσιο πανεπιστήμιο. Ο Ανδρουλάκης πάει να την πατήσει σαν τον ΓΑΠ…

Όμως, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι και η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να μπει και άλλο στο χώρο του Κέντρου σε περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Το έχει ξανακάνει το Μαξίμου με τη επιστολική ψήφο όπου έβαλε διάταξη για να ισχύσει η επιστολική ψήφος και για τις εθνικές εκλογές και την καταψήφισε το ΠΑΣΟΚ (και ο ΣΥΡΙΖΑ) παίρνοντας όλο το αβαντάζ στους απόδημους τους οποίους αφορά κυρίως η επιστολική ψήφος.

Αλλα και στον ΣΥΡΙΖΑ, τι να πει κανείς; Δεν θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια αλλά Στέφανος Κασσελάκης είναι απόφοιτος ιδιωτικού σχολείου και ιδιωτικού πανεπιστημίου.

Ενώ έχει και πρόσωπα όπως η Αθηνά Λινού που αμφιταλαντεύονται για το θέμα των πανεπιστημίων.

Κοινώς, στα θέματα Παιδείας η ΝΔ παίζει χωρίς αντίπαλο και είναι ένα πεδίο που μπορεί να εξισορροπήσει την φθορά που έχει από το μέτωπο των αγροτών.

Άλλωστε, οι καταλήψεις από μειοψηφίες (και ο τρόπος που λαμβάνονται) δείχνουν ότι είναι μονόδρομος τα μη κρατικά πανεπιστήμια όπου εκεί δεν θα γίνονται καταλήψεις και θα υπάρχουν μόνο φοιτητές και όχι «φοιτητές-συνδικαλιστές».

Διαβάστε ακόμη: