Ο κυκλώνας Ερνέστο προκάλεσε διακοπές ηλεκτροδότησης, ξερίζωσε δέντρα και πλημμύρισε τις Βερμούδες, αλλά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Εξασθενημένος σε κυκλώνα Κατηγορίας 1 (στην πενταβάθμια κλίμακα Σαφίρ-Σίμπσον), ο Ερνέστο έπληξε τις Βερμούδες με ισχυρούς ανέμους και κύματα 10 μέτρων, αφήνοντας χωρίς ρεύμα το 71% των κατοίκων.

Βερμούδες: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι δεν υπήρξαν κλήσεις για βοήθεια»

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι δεν υπήρξαν κλήσεις για βοήθεια λόγω μείζονος συμβάντος ή καταστροφής περιουσίας. Οι κλήσεις που δεχθήκαμε το προηγούμενο εξάωρο αφορούσαν κυρίως πλημμύρες», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Λίντον Ρέινορ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Η μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ (National Weather Service / NWS) ανέφερε ότι ο κυκλώνας Ερνέστο κατευθύνεται βόρεια-βορειοανατολικά και βρίσκεται περίπου 1.000 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Βόρειας Καρολίνας. Τη Δευτέρα, προβλέπεται να προσεγγίσει τη Νέα Γη στον Καναδά.

Η μέγιστη ένταση των ανέμων υπολογίζεται σε περίπου 120 χλμ/ώρα για το επόμενο 48ωρο, αλλά κατόπιν θα εξασθενήσουν, σύμφωνα με την NWS.

Διαβάστε ακόμη: