Φανερά συγκινημένος, ο Κώστας Μπακογιάννης μίλησε για πρώτη φορά για την ασθένεια της μητέρας του Ντόρας, που διαγνώστηκε -όπως έκανε η ίδια γνωστό- με πολλαπλό μυέλωμα.

Ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στις κάμερες ρωτήθηκε για το πρόβλημα υγείας της μητέρας του και ευχαρίστησε όλον τον κόσμο για τη στήριξη και την αγάπη.

“Το μόνο που εγώ μπορώ να σας πω είναι ένα πελώριο, ένα τεράστιο ευχαριστώ. Έχει δώσει πολλή αγάπη σε όλη της τη ζωή. Την έχει δώσει γενναιόδωρα και τώρα τη λαμβάνει πίσω. Και τη λαμβάνει πίσω την στιγμή που έχει τη μεγαλύτερη ανάγκη. Την ευγνωμοσύνη τη δική μου, της αδερφής μου, των παιδιών μας και όλης μας της οικογένειας” είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.

“Είναι και ο πιο δυνατός άνθρωπος που ξέρω, αληθινός βράχος, είχε γράψει ο Κώστας Μπακογιάννης για τη μητέρα του, όταν έγινε δημοσίως γνωστή η ασθένειά της.

Πριν από μια εβδομάδα, η Ντόρα Μπακογιάννη μέσω μιας ανάρτησης που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook αποκάλυψε πως διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα.

“Δεν είναι ποτέ εύκολο ν’ ακούς ότι έχεις καρκίνο”, έγραψε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: “Θα συνεχίσω να δουλεύω κανονικά και να παλεύω γι’ αυτόν τον τόπο που τόσο αγαπώ, παράλληλα με τη θεραπεία μου”.

Tην ίδια ημέρα το απόγευμα έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά την ανακοίνωση της ασθένειας της, συμμετέχοντας σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα “Γερμανικές Εκλογές: Η επόμενη μέρα για την Ευρώπη”, που διοργάνωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης.

Η κυρία Μπακογιάννη εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη της γι’ “αυτό το απίστευτο κύμα συμπαράστασης”, που έχει λάβει από το πρωί και παράλληλα υπογράμμισε πως “ένα δημόσιο πρόσωπο που έχει κάνει χιλιόμετρα στην πολιτική”, έχει την υποχρέωση να πει την αλήθεια και για τα θέματα υγείας του και “να στείλει ένα μήνυμα” και σε όλους τους άλλους, που περνάνε το ίδιο πρόβλημα, “ότι δεν είναι μόνοι τους”.