Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει στη Μύκονο. Ο κορωνοϊός «πολιορκεί» το «νησί των ανέμων» και έχει σημάνει συναγερμός στις τοπικές αρχές!

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 19 νέα κρούσματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία του Κέντρου Υγείας του νησιού, έπειτα και από πληροφορίες ότι εντοπίστηκαν κρούσματα ενώ ορισμένοι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν!

Ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ζητάει να εφαρμοστεί υποχρεωτικό rapid test σε όσους επισκέπτονται το νησί, επισημαίνοντας ότι ήδη από τις πρώτες βδομάδες του Ιανουαρίου αφίχθηκαν εκατοντάδες άτομα ημεδαποί και αλλοδαποί, είτε επιστρέφοντας από τις διακοπές τους, είτε ως συνεργεία που ήρθαν να δουλέψουν στην οικοδομή, δεδομένης της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας , που παραδοσιακά εμφανίζεται αυτούς τους μήνες. Αυτές ακριβώς οι αφίξεις σε συνδυασμό με την χαλαρότητα που επέδειξε μια μικρή μειοψηφία είχε ως αποτέλεσμα τη σημερινή υγειονομική εικόνα. Την ίδια ανάγκη για Rapid Test σε λιμάνια και αεροδρόμια εξέφρασε και η Σαντορίνη, όπως αναφέρεται στην αναφορά του προς τον υπουργό Υγείας, ο βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππος Φορτώμας.

Κρούσματα εντοπίστηκαν και στο Κέντρο Υγείας της Μυκόνου, χωρίς να διευκρινίζεται αν πρόκειται για γιατρούς ή για νοσηλευτικό ή διοικητικό προσωπικό. Ωστόσο κρίθηκε αναγκαίο να κλείσουν τα εξωτερικά ιατρεία ( τα επείγοντα λειτουργούν κανονικά).

 

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.