Στη… μακρά λίστα απαγορεύσεων ο Κιμ Γιονγκ Ουν, ήρθε να προσθέσει άλλη μία, αυτή των τζιν παντελονιών! Ο Κιμ αποφάσισε να απαγορεύσει τα συγκεκριμένα παντελόνια, διότι έχουν επιρροές από τη Δύση, κάτι το οποίο θα μπορούσε να δώσει λάθος πρότυπο στη νεολαία της χώρας.

Φυσικά και δεν γίνεται λόγος για σκισμένα τζιν ή κολλητά, καθώς αυτά αποτελούν λόγο φυλάκισης εδώ και χρόνια. Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα από τη Νότια Κορέα αναφέρουν πως ο Κιμ τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζει μια επιθετική συμπεριφορά εναντίον όλων, καθώς φοβάται το ενδεχόμενο πραξικοπήματος.

Ο Ερημίτης Βασιλιάς φοβάται ότι οι «εξωτικές» πολιτικές τάσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να επηρεάσουν τους νέους και τελικά να οδηγήσουν στην απώλεια της εξουσίας του.

«Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ακόμη και για το παραμικρό σημάδι του καπιταλιστικού τρόπου ζωής και να αγωνιστούμε για να τους ξεφορτωθούμε», έγραψε ο Kim σε πρόσφατο άρθρο για τον Rondong Sinmun.

«Η ιστορία μας διδάσκει ένα κρίσιμο μάθημα ότι μια χώρα μπορεί να γίνει ευάλωτη και τελικά να καταρρεύσει σαν ένα υγρό τείχος, ανεξάρτητα από την οικονομική και αμυντική της δύναμη, εάν δεν διατηρούμε τον δικό μας τρόπο ζωής».

Η απαγορευμένη μόδα έρχεται εν μέσω μιας σειράς νέων νόμων στη Βόρεια Κορέα, για να σταματήσει η επιρροή ξένων χωρών.

Πάντως, η εφημερίδα «Rodong Sinmun», η οποία αποτελεί κυβερνητικό… φερέφωνο, δημοσιεύει διαρκώς άρθρα τα οποία τονίζουν πως αν συμβεί κάτι στον Κιμ, τότε η χώρα θα καταρρεύσει!