Το Κάστρο Μπαλμόραλ, εκεί όπου άφησε την τελευταία της πνοή η βασίλισσα της Βρετανίας Ελισάβετ, ανοίγει ο βασιλιάς Κάρολος για το κοινό για πρώτη φορά.

Ήταν η αγαπημένη κατοικία της της εκπλιπούσας μονάρχη, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian, προσθέτοντας ότι το κόστος των εισιτηρίων θα είναι τσουχτερό φθάνοντας τις 150 λίρες (175 ευρώ) το καθένα.

Χτισμένο στην καρδιά των Χάιλαντς της Σκοτίας, ήταν η αδυναμία της μητέρας του βασιλιά Καρόλου, η οποία απολάμβανε εκεί τα περισσότερα καλοκαίρια της.

Οι ξεναγήσεις στο εσωτερικό του κάστρου, οι οποίες θα δίνουν μία γεύση από το κτίριο που χρησιμοποιείται από τη βασιλική οικογένεια, θα είναι πλέον διαθέσιμες μεταξύ 1ης Ιουλίου και 4ης Αυγούστου.

Κάθε ομάδα θα αποτελεί από 10 άτομα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Τα εισιτήρια για μία επίσκεψη θα κοστίζουν 100 λίρες Αγγλίας ή 150 λίρες με το απογευματινό τσάι (116 ή 175 ευρώ).

Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν προτού το βασιλικό ζεύγος, ο Κάρολος και η Καμίλα, μεταβούν στο Κάστρο Μπαλμόραλ για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η ιστοσελίδα του κάστρου διευκρινίζει ότι οι ξεναγήσεις είναι οι πρώτες από τότε που κατασκευάστηκε το 1855. Οι προηγούμενες ξεναγήσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν, επικεντρώνονταν στους χώρους και τους κήπους, ενώ η πρόσβαση στο κάστρο περιοριζόταν στην αίθουσα χορού.

Η Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε ειρηνικά στο Μπαλμόραλ στις 8 Σεπτεμβρίου του 2022, σε ηλικία 96 ετών, ύστερα από 70 χρόνια βασιλείας.

Διαβάστε ακόμη: