Ο Kanye West έχει αποκλειστεί από το Instagram για 24 ώρες για παραβίαση της πολιτικής παρενόχλησης που ισχύει στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Meta, η πλατφόρμα έχει διαγράψει περιεχόμενο που δημοσιεύτηκε από τον West ως παραβίαση των πολιτικών της σχετικά με τη ρητορική μίσους, τον εκφοβισμό και την παρενόχληση.

Ως αποτέλεσμα, στον Αμερικανό ράπερ και επιχειρηματία έχει απαγορευθεί να δημοσιεύει, να σχολιάζει και να στέλνει μήνυμα για χρονικό διάστημα 24 ωρών. Η πολιτική της Meta είναι να περιορίζει τους λογαριασμούς που έχουν παραβιάσει επανειλημμένα αυτούς τους κανόνες και η πλατφόρμα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν γίνουν περαιτέρω παραβιάσεις, ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Οι εκπρόσωποι του Kanye West δεν σχολίασαν το θέμα.

O West φέρεται να δημοσίευσε φωτογραφία του κωμικού Τρέβορ Νόα και λεζάντα με ρατσιστικές προσβολές. Οι αναρτήσεις έχουν διαγραφεί αν και πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει στιγμιότυπα οθόνης.

Ο Νόα αναφέρθηκε στα συνεχιζόμενα επακόλουθα γύρω από το διαζύγιο του ράπερ από την σταρ reality show, Κιμ Καρντάσιαν στο «The Daily Show». Ο Νόα ενθάρρυνε τους θαυμαστές να μην κάνουν αστεία για την κατάσταση.

«Έχει μετατραπεί σε μια ιστορία που φαίνεται εντελώς ταμπλόιντ, αλλά νομίζω ότι αξίζει λίγο περισσότερη ευαισθητοποίηση από το ευρύ κοινό. … Ξέρω ότι όλοι πιστεύουν ότι είναι ένα μεγάλο κόλπο μάρκετινγκ…» είπε ο Νόα στο σόου του. «Δύο πράγματα μπορεί να ισχύουν: στην Κιμ αρέσει η δημοσιότητα, η Κιμ επίσης παρενοχλείται. Αυτά τα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν ταυτόχρονα».

Στον λογαριασμό του ράπερ αναρτήθηκαν και διαγράφηκαν πρόσφατα πολλά σχόλια για την Καρντάσιαν – με την οποία έχει τέσσερα παιδιά και για τον σύντροφό της, κωμικό Πιτ Ντέιβιντσον.

Ο Ντέιβιντσον είναι συχνά στόχος σχολίων στη σελίδα του Kanye West στο Instagram, με τον ράπερ να καταφέρεται εναντίον του κωμικού στους στίχους του πρόσφατου τραγουδιού του, «Eazy». Το μουσικό βίντεο κινουμένων σχεδίων του τραγουδιού, που κυκλοφόρησε στις 2 Μαρτίου, απεικονίζει τον ράπερ να απαγάγει τον Ντέιβιντσον και να τον θάβει από το λαιμό και κάτω.