Η χώρα μας μπαίνει σε δεκαήμερο καύσωνα, με τις θερμοκρασίες που θα δούμε τις επόμενες μέρες να φλερτάρουν με τους 40 βαθμούς ή ακόμα και να τους ξεπερνάνε, όμως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η θερμοκρασία του αέρα, αλλά εκείνες που αναπτύσσονται στις επιφάνειες,

Η ομάδα του UpStories είχε ανεβάσει τον Ιούνιο του 2021 ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που δείχνει πόσο… δύσκολα είναι τα πράγματα στην Αθήνα όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα.

Οι θερμοκρασίες που θα βιώνουμε ξεκινώντας από σήμερα σίγουρα θα δοκιμάσουν τις αντοχές μας. Το βίντεο έχει γυριστεί την Παρασκευή 25 Ιουνίου με τη χρήση ένος drone το οποίο ήταν εφοδιασμένο με θερμική κάμερα.

Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Στην περιοχή της Λεωφόρου Συγγρού και μεταξύ Φιξ-Αμφιθέας, η θερμοκρασία οδοστρώματος άγγιξε τους 47°C, την ώρα που το θερμόμετρο έδειχνε 37°C στον αέρα και 31°C στα παραθαλάσσια τμήματα.

Η μεγαλύτερη τιμή που κατέγραψε η θερμική κάμερα ήταν 72°C (πάνω σε επιφάνεια), ενώ σημειώνεται ότι η υψηλότερη θερμοκρασία βρέθηκε σε δρόμους μικρής κυκλοφορίας, στέγες παλαιών κτιρίων με κλιματιστικές μονάδες και σημεία που μένουν εκτεθειμένα στον ήλιο κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Βλέποντας το βίντεο γίνεται περισσότερο κατανοητό ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ημέρες που επικρατούν συνθήκες καύσωνα, φροντίζοντας ώστε να είμαστε όσο γίνεται περισσότερο προστατευμένοι από τον ήλιο.

Απολαύστε το βίντεο του UpStories