Eπειδή διάφορα μέσα αρέσκονται να μας ενημερώνουν πως κάνουν διακοπές στην Μύκονο διάφοροι δισεκατομμυριούχοι, είναι καλύτερα να δουν μια φωτογραφία από το σκάφος του ιδιοκτήτη της Totenham Joe Lewis ( Enic )έξω από το Λιμένι στην Μάνη.

Δεν χρειάζεται ούτε να σε βλέπουν πόσες σαμπάνιες ανοίγεις, ούτε τι τρως.

Και, συνήθως, αυτοί οι τύποι με τα σκάφη επισκέπτονται και τις τοπικές ταβέρνες.

Το σούπερ πολυτελές γιοτ του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία θεωρείται από τα καλύτερα, πιο σύγχρονα αλλά και εκκεντρικά στον κόσμο.

Σχεδιάστηκε και παραδόθηκε το 2017 από την Abeking & Rasmussen, κατόπιν υποδείξεων του εκκεντρικού Joe Lewis που ήθελε ένα επαναστατικό ντιζάιν για το γιοτ του που θα συνδύαζε πολυτέλεια, ανέσεις ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, ενώ ενδεικτικό είναι ότι έδωσε σαφείς οδηγίες για “καμία συμμετρία” και καμπυλότητες στο ντιζάιν, ώστε να μη μοιάζει με κανένα άλλο.

Παράλληλα διαθέτει τα τελευταία συστήματα πλοήγησης, ενώ έχει και δυνατότητα ηλεκτροκίνησης.

Το εντυπωσιακό είναι ότι το υπερπολυτελές γιοτ διαθέτει- κατόπιν ρητής εντολής του επιχειρηματία- και γήπεδο squash-τένις, μήκους 20 μετρων, πλάτους 10 μέτρων και ύψους 6,5 μέτρων, ενσωματωμένο γκαράζ για βοηθητικό σκάφος, πλατφόρμα για κολύμπι, τεράστιο σαλόνι, αίθουσα cinema, σουίτες, spa-pool, τραπεζαρία-μπιστρό, conference room για τα μίτινγκ.

Πουθενά δεν υπάρχει ξύλο, αλλά σαγρέ δέρμα και λάκα, που φτιάχτηκαν ουσιαστικά κατά παραγγελία, με μάρμαρα στα μπάνια, ενώ τα χρώματα της βανίλιας και του όνυχα χαρακτηρίζουν τους εσωτερικούς χώρους.

Ακόμα και οι σκάλες του είναι μοναδικές, φτιαγμένες από δέρμα ή γυαλί, αλλά και μεταλλικές που προσομοιάζουν με λεπίδες τουρμπίνας.

Το σκάφος είναι το 46ο στον κόσμο όσον αφορά στο μήκος του, ενώ διακρίνεται για το εκλεπτυσμένο και μοναδικό στυλ του.

Η αξία του γιοτ είναι 113 εκατ. λίρες.