Ο HOV είναι αυτή την στιγμή ο 1.209ος πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, με βάση την σε πραγματικό χρόνο κατάταξη του Forbes. Ο Γάλλος επιχειρηματίας Μπερνάρ Αρνό, Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, βρίσκεται επί του παρόντος στο Νο. 1 αυτής της λίστας με την καθαρή του αξία να ανέρχεται σε 216,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η περιουσία του Jay-Z έχει σχεδόν διπλασιαστεί από πέρυσι, όταν αναφέρθηκε ότι ήταν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes δεν έχει ακόμη αναφέρει λεπτομερώς τον λόγο πίσω από την τεράστια αύξηση στην περιουσία του ράπερ, αλλά είναι πιθανότατα χάρη στην πρόσφατη πώληση του μεγαλύτερου μέρους του μεριδίου του κονιάκ παραγωγής του, D’Ussé, στην Bacardi. Πλέον η Bacardi κατέχει τουλάχιστον το 75,01% της επωνυμίας, με τον Jay-Z να διατηρεί παράλληλα ένα σημαντικό μερίδιο στην ιδιοκτησία του D’Ussé.

Το κονιάκ D’Ussé είναι ένα ποτό που έχει αποφέρει δισεκατομμύρια δολάρια και έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς ποτών. Αναπτύχθηκε από τον Jay-Z, σε μια συνεργασία με τον μάστερ του κονιάκ, Michel Casavecchia, ο οποίος διαθέτει 20ετή εμπειρία στον κλάδο. Ο ίδιος ο ράπερ έχει δραστηριοποιηθεί ξανά στον τομέα του αλκοόλ, με την σαμπάνια Armand de Brignac Champagne που πούλησε το 2021 στην Moët Hennessy Louis Vuitton.