Αν σας αρέσει να εκπλήσσεστε με τυχαίες προσφορές στην ημέρα σας, τότε θα λατρέψετε αυτόν τον ιστότοπο.

Πρόκειται για έναν ιστότοπο που δημιουργεί τυχαία-random αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο κάθε φορά που επισκέπτεστε.

Ο ιστότοπος είναι απλός και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ένα κουμπί με την ένδειξη “Επόμενο“, το οποίο, όταν το κλικάρει κανεί, εμφανίζει μια εναέρια προβολή και μια τοποθεσία στους Χάρτες της Google. Ο σκοπός του ιστότοπου είναι ασαφής, αλλά είναι απλός στη χρήση και παρόλα αυτά …διασκεδαστικός.

Κάνοντας κλικ στο κουμπί “Επόμενο”, οι χρήστες μπορούν να ανακαλύψουν νέα και συναρπαστικά αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο. Η ιστοσελίδα είναι απλή και εύκολη στη χρήση, καθιστώντας την προσβάσιμη σε πολλούς χρήστες.

Κατασκευασμένος από τον Joris Falter, έναν προγραμματιστή λογισμικού, ο ιστότοπος δημιουργεί έναν τυχαίο κωδικό αεροδρομίου, μαζί με το όνομα του αεροδρομίου, την τοποθεσία του και το όνομα της πόλης ή της περιοχής όπου βρίσκεται.

Έτσι, για όποιον σκοπεύει να δημιουργήσει έναν απλό ιστότοπο για διασκέδαση ή για να δοκιμάσει τις ικακανότητές του στην κωδικοποίησή του, αυτός ο ιστότοπος δείχνει τι μπορεί να καταφέρει κανείς με λίγη μόνο προπόνηση στην κωδικοποίηση. Ένα από τα πιο ασυνήθιστα πράγματα σε αυτό είναι το πόσο γρήγορα εκτιμάει κανείς την τεράστια ποικιλία σχεδίων αεροδρομίων παγκοσμίως.

Η επιστήμη πίσω απο το σχεδιασμό αεροδρομίων

Μέρος του σχεδιασμού του αεροδρομίου είναι ο σχεδιασμός και η κατασκευή αεροδρομίων που καλύπτουν τις ανάγκες των επιβατών, των αεροπορικών εταιρειών και των αεροπορικών αρχών. Η λειτουργία ενός αεροδρομίου είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί ότι οι επιβάτες και τα αεροπλάνα είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και άνετα.

Η διάταξη των διαδρόμων προσγείωσης, των τροχοδρόμων και των ποδιών, όπου τα αεροπλάνα σταθμεύουν, φορτώνονται και εκφορτώνονται, είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σχεδιασμού ενός αεροδρομίου. Η μέθοδος κατασκευής του τερματικού σταθμού είναι επίσης απαραίτητη, καθώς επηρεάζει τη ροή των επιβατών, των αποσκευών και του φορτίου μέσω του αεροδρομίου.

Η τοποθεσία του αεροδρομίου, το σχήμα της γης γύρω από αυτό και ο καιρός είναι επίσης πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε ένα αεροδρόμιο.

https://www.youtube.com/watch?v=z1S0Mg4HaOI

Τα αεροδρόμια συνήθως διαθέτουν χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, φωτισμό διαδρόμου και βοηθήματα πλοήγησης για να διασφαλίσουν ότι τα αεροπλάνα μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν με ασφάλεια. Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) και άλλες εθνικές αρχές αεροπορίας έχουν αναγκάσει τα αεροδρόμια να ακολουθούν αρκετούς κανόνες και κανονισμούς. Αυτοί οι κανόνες και οι κανονισμοί είναι επιπρόσθετοι στα φυσικά μέρη του σχεδιασμού του αεροδρομίου. Εκτός από αυτό, οι σχεδιαστές αεροδρομίων, όπως αποκαλύπτει ο ιστότοπος, έχουν σχεδόν έναν κενό καμβά για να δουλέψουν.

Διαβάστε περισσότερα