«Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι είναι η πιο επιτυχημένη βιογραφική ταινία που έχει γυριστεί για την ζωή, τα Πάθη και τα έργα του Χριστού.

Προβάλλεται κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα, από την Μεγάλη Τρίτη ως την Μεγάλη Παρασκευή, από το κανάλι του ΑΝΤ1 και σημειώνει πάντοτε υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Κατά την πασχαλινή περίοδο, η ταινία – αριστούργημα του Τζεφιρέλι προβάλλεται και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Αν και η ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» σημείωσε αυτήν την τεράστια επιτυχία, οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές δεν έκαναν άλλες «επιτυχημένες» δουλειές στο μέλλον. Παράλληλα, μια πληροφορία που γνωρίζουν λίγοι είναι ότι μέσα στο καστ υπάρχει και ένας γνωστός Έλληνας ηθοποιός.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Οι πρωταγωνιστές τότε και τώρα

Ο Ιησούς

Ο Ρόμπερτ Πάουελ έγινε γνωστός για τον συγκεκριμένο ρόλο στον «Ιησού από τη Ναζαρέτ» και παρότι συνέχισε να εργάζεται ως ηθοποιός δεν κατάφερε να κάνει κάτι που να ξεχωρίσει τόσο, στα χρόνια που ακολούθησαν.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Η ηθοποιοί τότε και τώρα

Ο Ρόμπερτ Πάουελ στον ρόλο του Ιησού.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Η ηθοποιοί τότε και τώρα

Ο Ρόμπερτ Πάουελ σήμερα.

Η Παρθένος Μαρία

Το ρόλο της Μαρίας, μητέρας του Χριστού στη μίνι σειρά του 1977, ανέλαβε η Ολίβια Χάσεϊ. Στο πρόσωπό της, άλλωστε, ο Φράνκο Τζεφιρέλι είδε και την ηρωίδα του Σαίξπηρ, Ιουλιέτα.

Η Ολίβια Χάσεϊ στον ρόλο της Παρθένου Μαρία.

Η Ολίβια Χάσεϊ σήμερα.

Ο Ιούδας

Ο Ίαν ΜακΣέιν υποδύθηκε τον Ιούδα τον Ισκαριώτη στη διάσημη τηλεταινία, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Η καριέρα του στη συνέχεια εκτοξεύτηκε, με συμμετοχές σε μεγάλες εμπορικές κινηματογραφικές παραγωγές στην Αμερική, μεταξύ των οποίων και η σειρά ταινιών του John Wick.

Ο Ίαν ΜακΣέιν στον ρόλο του Ιούδα.

Ο Ίαν ΜακΣέιν στον ρόλο του Ιούδα στην ταινία «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ».

Ο Ίαν ΜακΣέιν σήμερα.

Ο Ίαν ΜακΣέιν σήμερα.

Ο Ιωσήφ

Ανάμεσα στο λαμπερό καστ της σειράς βρισκόταν κι ένας Έλληνας ηθοποιός, ο Γιώργος Βογιατζής, που έπαιζε το ρόλο του Ιωσήφ. Ο ηθοποιός, ο οποίος έκανε διεθνή καριέρα, στην Ελλάδα, έγινε περισσότερο γνωστός μέσα από την τηλεοπτική σειρά του MEGA «Τζιβαέρι», στην οποία συμπρωταγωνιστούσε με τη Βάνα Μπάρμπα. Σήμερα, παραμένει ενεργός στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Ο Γιώργος Βογιατζής στον ρόλο του Ιωσήφ.

Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Πώς είναι σήμερα οι πρωταγωνιστές

Ο Γιώργος Βογιατζής σήμερα.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.