Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο τον γιατρό Φαίδωνα Βόβολη προκειμένου να εισηγηθεί στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού του επαγγέλματος, επειδή από την συμπεριφορά και τις ενέργειές του «ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Ειδικότερα, ο ΙΣΑ αναφέρει:

«Καλείστε σε ακρόαση, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 321 παρ.2 περ.β του Ν.4512/2018(ΦΕΚ Α 5), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α., το οποίο θα συνέλθει σε Συνεδρίαση την Τετάρτη 04-08-2021 και ώρα 9.00 π.μ. στα γραφεία (Σεβαστουπόλεως 113, 2ος όροφος) προκειμένου να εισηγηθεί προς τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο την προσωρινή αναστολή της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος-λειτουργήματος σας, επειδή από τη συμπεριφορά σας, τις ενέργειες σας, όπως είναι η διοργάνωση συγκεντρώσεων κατά του εμβολιασμού και τις δημόσιες δηλώσεις σας περί πειραματικών εμβολίων και χαμηλής θνητότητας του κορωνοϊού, ενδεχόμενα υφίσταται κίνδυνος και ανάγκη προστασίας για τη δημόσια υγεία».

Φαίδων Βόβολης: Ο αρνητής γιατρός που οργάνωσε την συγκέντρωση αντιεμβολιαστών στην Αθήνα

Ο Φαίδων Βόβολης, παρά την ιατρική του ιδιότητα, είναι αρνητής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Ο ίδιος μιλάει για χαμηλή θνητότητα του κορωνοϊού ενώ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί.

Ποιος είναι ο Φαίδων Βόβολης

Ο Φαίδων Βόβολης, έγινε γνωστός, όταν αντιτάχθηκε στις αποφάσεις των ειδικών για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε αφίσα, προσδιορίζεται ως «ο μαχητικός καθηγητής Ιατρικής» και ως «ο μοναδικός Έλληνας με πολιτικές αξιώσεις, που καλεί τους Έλληνες να βγουν στους δρόμους απέναντι σε αυτή την υγειονομική χούντα που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

Παρά την ιατρική του ιδιότητα, ο καρδιολόγος, σε αναρτήσεις του στα social media, μιλά για πειραματικά εμβόλια και για χαμηλή θνητότητα του κορωνοϊού.

Πρόσφατα μάλιστα εμφανίστηκε προσβεβλημένος επειδή υπήρξαν φήμες ότι έκανε το εμβόλιο.

Σε ανάρτησή του τότε έκανε λόγο για «παπαγαλάκια» που διαδίδουν πως ο ίδιος έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, κάτι το οποίο διαψεύδει και δηλώνει πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο αφού όπως υποστηρίζει «μόνο και μόνο από τον αστείο τρόπο που επιβάλλει το σύστημα ένα σκεύασμα ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΠΟΤΕ».

Υποστηρίζει επίσης ότι «τα εμβόλια είναι πειραματικά» και ισχυρίζεται ότι ως ανεμβολίαστος «δεν κινδυνεύω στην ηλικία, στην καταστάση υγείας και από τη χαμηλή θνητότητα του ιού!».

O Φαίδων Βόβολης, τον τελευταίο καιρό τα έχει «βάλει» και με την Ιερά Σύνοδο στην οποία λέει ότι «είναι πια απέναντι!». Μάλιστα, την κατηγορεί για φασισμό προς τους κληρικούς και υποταγή στην κυβέρνηση, σχετικά με το θέμα της πανδημίας.

Το σχετικό «μήνυμα» προς την Ιερά Σύνοδο: