Ο κ. Υπουργός ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «διαγνώσθηκα πριν από λίγο, θετικός στον κορωνοϊό. Εργασία από το σπίτι, τις επόμενες ημέρες, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Η δημοσίευση του Γιάννη Πλακιωτάκη:

Ο κ. Πλακιωτάκης είχε νοσήσει ξανά με κορωνοϊό, τον Νοέμβριο του 2020 και μάλιστα, είχε νοσηλευθεί για μερικές ημέρες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Γ. Πλακιωτάκης: «Ουσιαστικός διάλογος για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά»

«Υπάρχουν εκκρεμείς διαδικασίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

«Ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, αναλάβαμε την πρωτοβουλία συνάντησης όλων των εμπλεκομένων στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Στόχος, η πραγματοποίηση ενός ουσιαστικού διαλόγου όλων των πλευρών, ώστε να καταλήξουν σε συμφωνία που θα διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των δραστηριοτήτων, προς όφελος του ελληνικού και ευρωπαϊκού εμπορίου, της εθνικής οικονομίας και των τοπικών κοινωνιών», ανέφερε αρχικά σε τοποθέτησή του ο κ. Πλακιωτάκης ύστερα από σύσκεψη στις 02/05, για το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

«Υπάρχει μία σειρά από ζητήματα, όπως η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και η λειτουργία της επιτροπής Υγιεινής και Ασφάλειας.

Επιδιώκουμε έναν ουσιαστικό και γόνιμο διάλογο, με εξασφαλισμένη την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του λιμανιού, όπου θα κατατεθούν οι απόψεις στο σύνολό τους και μέσα σε ένα πλαίσιο ειλικρινούς διαπραγμάτευσης, να υπάρξει θετική κατάληξη.

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε τις καλές μας υπηρεσίες, διευκολύνοντας τις συνομιλίες» κατάληξε ο κ. Υπουργός.