H Λαμία προσπαθεί να μπεί στο… μεταγραφικό κανάλι που ακολούθησε το περασμένο καλοκαίρι ο ΟΦΗ και δικαιώθηκε (όπως και στο παρελθόν). Δηλαδή της απόκτησης Χιλιανού ποδοσφαιριστή…

Ο 30χρονος μέσος Φελίπε Γκαγιέγκος με χρηματιστηριακή αξία 1.200.000 ευρώ, αφίχθη τον περασμένο Αύγουστο στο Ηράκλειο και αμέσως έγινε βασικό κομμάτι στην σπουδαία μεσαία γραμμή της ομάδας του Νίκου Νιόπλια. Ο Χιλιανός με τις 14 συμμετοχές έδεσε ιδανικά με τον Μεγιάδο ενώ το διδυμο αυτό συμπληρώνεται από τους Ντε Γκουζμάν, Τοράλ…

Τώρα ,λοιπόν, είναι η Λαμία που προσπαθεί να κάνει το… κόλπο με τον Ραϊμούντο Ρεμπολέντο. Συμπατριώτης του Γκαγιέγκος, 24 χρονών με 1.000.000 ευρώ χ.α. δεξιός μπακ της Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα και… ομόσταυλός στο ίδιο μανατζερικό Γραφείο.

Η περίπτωση του Ραϊμούντο Ρεμπολέντο δεν είναι εύκολη για την Λαμία, ούτε από εκείνες που λές φθηνή αλλά εκτιμούν πως αν καταφέρουν να τον φέρουν και παίξει θα κάνει μετά μεταγραφή σε ομάδα της ελληνικής BIg 4…

Μόνο αν φύγει ο Τάνκοβιτς, έρχεται στην ΑΕΚ ο Περέα

Ποδαρικό στο 2022 με νίκη για τον ΠΑΣ Γιάννινα,που κέρδισε 1-0 τον Ιωνικό στους Ζωσιμάδες κι ανέβηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας στην Super League, πάνω απο ΠΑΟ/ΟΦΗ αλλά και με δυο αγώνες περισσότερους…

Σκόρερ της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά ήταν ο Χουάν Χοσέ Περέα,που έφτασε έτσι τα 4 γκολ, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα. Ο 21χρονος Κολομβιανός επιθετικός,με τις 600.000 ευρώ χρηματιστηριακή αξία, στοίχισε στον Χρηστοβασίλη μόλις 50.000 ευρώ αγορά το περασμένο καλοκαίρι από τον Παναθηναϊκό. Στο ρόστερ του Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν χωρούσε ούτε για…δοκιμαστικό, παρότι προερχόταν απο μια καλή σεζόν ως δανεικός στον Βόλο.

Ο Περέα στον ΠΑΣ είναι απο τους πιο επιδραστικούς παίκτες στο σύστημα του κόουτς Μεταξά ενω με τα γκολ του έχει χαρίσει και 9 προσωπικούς βαθμούς (μόνο εκείνο κόντρα στην ΑΕΚ δεν έδωσε βαθμούς στον ΠΑΣ αφού ακολουθησε ανατροπή).

Ο Περέα (έχει ατζέντη τον Θεόφιλο Καρασαββίδη) μπορεί να μην είναι και ο πιο τεχνίτης επιθετικός αλλά παίζει σε υψηλές εντάσεις, έχει δύναμη,τρεξίματα και αρέσει στον… Αργύρη Γιαννίκη! Μπορεί να μην συνεργάστηκαν την περασμένη σεζόν στον ΠΑΣ αλλά ο Γερμαναθρεμένος κόουτς είχε εισηγηθεί στον πρόεδρο την απόκτησή του. Και ο Χρηστοβασίλης τον άκουσε παρότι ο κόουτς δεν συνέχισε στα Γιάννινα…

Στην ελληνικη πιάτσα agents , λοιπόν, κυκλοφορεί το σενάριο πως ο Γιαννίκης θα ήθελε (και) στην ΑΕΚ τον Περέα. Και πως έχει ενημερώσει σχετικά τους Κονέ – Παπαδημητρίου!

Δεν τον θέλει για βασικό αλλά για το βασικό ροτέισον και ως λύση απο τον πάγκο. Ειδικά όταν θέλει να παίξει με 4-4-2. Λόγω των χαρακτηριστικών που έχει ο Περέα και ταιριάζουν γάντι στο στυλ που θέλει να φορέσει στους “κιτρινόμαυρους” ο ομογενής κόουτς!

Για να γίνει πάντως το deal με τον ΠΑΣ, για τον Περέα, θα πρέπει πρώτα η ΑΕΚ να απαλλαγεί απο τον Τάνκοβιτς. Κάτι που δεν είναι και τόσο εύκολο, σε συνδυασμό και με το υψηλό συμβόλαιο του Σουηδού. Επίσης, όπως λέγεται, υπάρχει και το ποσοστό μεταπώλησης που έχει κρατήσει ο Παναθηναϊκός…

Η Αλ Αχλί ήθελε ο Μαουριτσιο να πληρώσει τον Παναθηναϊκό για την αποδεσμευσή του!

Ο Παναθηναϊκός είπε και δεύτερο “όχι” στην Αλ Αχλί για την παραχώρηση του Μαουρίτσιο ενώ συγχρόνως ενημέρωσε και τον παίκτη του. Και ο Βραζιλιάνος με την σειρά του μέσω ποσταρίσματος στο instagram ενημέρωσε τους φίλους του Παναθηναϊκού πως ήθελε να πάει στο Κατάρ αλλά ξεκαθάρισε πως είναι επαγγελματίας και … “θα κάνω το καλύτερο για τον σύλλογο όπως έκανα πάντα”!

Η Αλ Αχλί δεν πρόσφερε οικονομικά ανταλλάγματα στον Παναθηναϊκό αφού το συμβόλαιο του ολοκληρωνόταν μετά από 5 μήνες. Έδινε ένα συμβόλαιο διπλάσιων αποδοχών στον Μαουρίτσιο συν μεγάλα bonus, σε σχέση με το τωρινό του στο τριφύλι που πλησιάζει τις 550.000000 ευρώ.

Επίσης, είχε ενημερώσει τον ατζέντη του πως απο αυτά τα χρήματα – δηλαδή της πλευράς του παίκτη – μπορούσαν, αν το ήθελαν, να πληρωθούν οι “πράσινοι”. Γιατί οι Καταριανοί ήθελαν τον Μαουρίτσιο μόνο ως ελεύθερο και όχι με αγορά/μεταγραφή!

Άλλωστε οι συζητήσεις για την παραχώρηση του Βραζιλιάνου ηγετικού μέσου δεν έγιναν μεταξύ των δυο κλάμπ αλλά με ατζέντηδες που ήταν εξουσιοδοτημένοι από την Άλ Αχλί!

Ο Μαουρίτσιο ήθελε να αποδεσμευτεί και η πλευρά του συζητούσε για ένα ποσό με ταβάνι τις 100.000 ευρώ ως αποζημίωση για τον Παναθηναϊκό. Συν τις 250.000 ευρώ που θα γλίτωναν στο”τριφύλλι”, ποσό που αντιστοιχούν στα χρήματα του τελευταίου 6μήνου του Μαουρίτσιο. Με τον Γιάννη Αλαφούζο όμως, να μην ρίχνει τις απαιτήσεις του απο τις 400.000.

Στην ουσία δηλαδή, αν όντως Αλ Αχλί/Μαουρίτσιο “έσκαγαν” την 400άρα για την … αποδέσμευση του τελευταίου, ο Παναθηναϊκός θα είχε πραγματικό κέρδος περίπου στις 650.000 ευρώ. Υπολογίζοντας και τα λεφτα που θα έπρεπε να του καταβάλει μέχρι τον Ιούνιο και θα τα εξοικονομούσαν αν αποχωρούσε τώρα.

Με αυτά και με αυτά πάντως ο Μαουρίτσιο και δεν φεύγει αλλά και δεν θα παίξει στα προσεχή ματς του Παναθηναϊκού λόγω…κορωνοϊού! Πάλι πέρσι τέτοιο καιρό, γυρίζοντας από την Βραζιλία, είχε κολλήσει. Τώρα τον “τσίμπησε” στις γιορτές των Χριστουγέννων, επιστρέφοντας από το Παρίσι…