Ο Γιόαχιμ Κρολ ήταν ο Γερμανός serial killer, παιδόφιλος, βιαστής και κανίβαλος, ο οποίος έμεινε γνωστός και ως “Κανίβαλος του Ρουρ”. Καταδικάστηκε για οκτώ δολοφονίες, αλλά ομολόγησε συνολικά δεκατέσσερις, τις οποίες διέπραξε στην ευρύτερη περιοχή της κοιλάδας του Ρουρ. Δεν αρκούνταν μόνο στις δολοφονίες, καθώς συχνά μαγείρευε και έτρωγε μέλη των θυμάτων του.
Οι πρώτες δολοφονίες του Κρολ ξεκίνησαν το 1955, όταν πέθανε η μητέρα του. Πρώτο του θύμα ήταν η 19χρονη Ίρμγκαρντ Στρελ, η οποία βιάστηκε και μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου. Το ακρωτηριασμένο σώμα της βρέθηκε σε έναν αχυρώνα 25 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Μίνστερ.
Ο Κρολ κατάφερε να δρα για ανενόχλητος για 20 ολόκληρα χρόνια, καθώς για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έως και χρόνια, έμενε ανενεργός.

Ήταν πολύ συγκεκριμένος σχετικά με τον τόπο που σκότωνε και ποτέ δεν άλλαζε τοποθεσία.

Όλα αυτά μέχρι τις 3 Ιουλίου 1976, όπου ο Κρολ συνελήφθη, αφού πριν απήγαγε και δολοφόνησε την τετράχρονη Μάριον Κέτερ , ένα παιδάκι που έμενε στην γειτονιά του. Ο Κρολ είχε κομματιάσει το σώμα του μικρού κοριτσιού και μόλι μπήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του βρήκαν διάφορα μέρη της σε πλαστικές σακούλες στην κατάψυξη, και κάποια μέρη της να σιγοβράζουν σε μια κατσαρόλα.
Τελικά αποδείχτηκε, ότι ο άνθρωπος που όλα τα παιδιά της γειτονιάς λάτρευαν και αποκαλούσαν “θείο Γιόαχιμ”, ήταν ένας από τους πρώτους Γερμανούς κανίβαλους serial killer.
Ο “Κανίβαλος του Ρουρ” ομολόγησε δεκατέσσερις δολοφονίες και παραδέχτηκε ότι επανειλημμένα τεμάχισε τα θύματα του για να τα μαγειρέψει και να τα φάει. Ανέφερε ότι η ανάγκη του να δολοφονεί προέκυψε όταν σε μικρή ηλικία είδε κάποιον να σφάζει ένα γουρούνι και ερεθίστηκε από το αίμα και το ουρλιαχτό του ζώου. Επίσης ήλπιζε να θεραπευτεί απλά με μια εγχείρηση και κατόπιν να αφεθεί ελεύθερος.

Καταδικάστηκε για 8 δολοφονίες

Αν και συνελήφθη στις 3 Ιουλίου 1976, ο Κρολ δεν δικάστηκε μέχρι το 1982. Τελικά η δίκη του κράτησε 151 μέρες και καταδικάστηκε για οκτώ δολοφονίες και μια απόπειρα δολοφονίας σε εννιά φορές ισόβια κάθειρξη.
Μέσα στα είκοσι χρόνια που δολοφονούσε είχε χάσει το μέτρημα των θυμάτων, αλλά ήταν σίγουρα περισσότερα από 14. Όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς για τους κανιβαλισμούς, ομολόγησε πως κανιβάλιζε τα θύματα του για να αποταμιεύει χρήματα επειδή το κρέας εκείνη τη εποχή ήταν ακριβό!
Ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Γιόαχιμ Κρολ κατάφερε να σκοτώσει 14 ανθρώπους κατά τη διάρκεια 20 ετών, ήταν επειδή αρκετοί άλλοι άντρες συνελήφθησαν και καταδικάστηκαν για τις δολοφονίες που είχε διαπράξει.
Ο Κρολ πέθανε από καρδιακή προσβολή στις 1 Ιουλίου του 1991 σε φυλακή του Ράινμπαχ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.