Για δολοφονίες 26 ηλικιωμένων γυναικών, μεταξύ 2011 – 2012 σε 12 περιοχές της Ρωσίας, ομολόγησε 38χρονος Ρώσος που είχε γίνει γνωστός ως ο «Μανιακός του Βόλγα».

Σύμφωνα με τους Ρώσους ερευνητές, ο ύποπτος, Ραντίκ Ταγκίροφ, παραδέχτηκε πως διέπραξε 26 δολοφονίες ηλικιωμένων γυναικών, άνω των 70 ετών στη συντριπτική πλειονότητά τους, προκαλώντας τρόμο στην κεντρική Ρωσία μεταξύ 2011 και 2012.

Προσποιούμενος πότε τον ηλεκτρολόγο, πότε τον υδραυλικό ο Ταγκίροφ κατάφερνε να μπαίνει στα διαμερίσματα των γυναικών που ζούσαν μόνες τους. Όπως ανέφερε την πρώτη φορά που το έκανε ήταν επειδή «πεινούσε και ζούσε στον δρόμο».

Ο ίδιος ταυτοποιήθηκε μέσω DNA, ίχνη παπουτσιών και άλλων στοιχείων από τα σημεία των εγκλημάτων.

Κατά την ανάκριση η οποία βιντεοσκοπήθηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα από το ρωσικό Υπουργείο Εσωτερικών, ο συλληφθείς ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Επέλεγα τα θύματα τυχαία, τα παρακολουθούσα κοντά σε αγορές, κοντά σε καταστήματα. Έβγαιναν με σακούλες και τις συνόδευα στο σπίτι τους. Μερικές φορές με καλούσαν μέσα, μερικές φορές τις έπειθα να το κάνουν… μετά τις στραγγάλιζα μέχρι να χάσουν τις αισθήσεις τους».