Ο Απόλλωνας πέτυχε το πρώτο γκολ στο 4ο ματς με τον κόουτς Φέστα στον πάγκο του κι αυτό στάθηκε αρκετό για να πάρει την παρθενική νίκη του στο πρωτάθλημα. Χρειάστηκε βέβαια και ο κίπερ Κόρτσαρης να πιάσει το πέναλτι του Περέα στο 94′!

Υπήρχαν μάλιστα… κουβέντες στην πιάτσα agents μέσα στην εβδομάδα πως αν ο Απόλλωνας πάλι δεν σκόραρε και δεν κέρδιζε, πόσο μάλλον αν έχανε από την ομάδα των Ιωαννίνων, τότε ο εκκεντρικός ιδιοκτήτης Μονεμβασιώτης πιθανότατα θα τον …έστελνε, τον Ιταλό κόουτς!

Ο Φέστα όμως, αν και με την πλάτη στον τοίχο, αν και με σε βάρος του πέναλτι στα χασομέρια, κέρδισε και πλέον θα πάει με άλλον αέρα στα δυο επόμενα ματς, άνευ βαθμολογικών απαιτήσεων, με τους δυο “δικεφάλους”. Και οτι του κάτσει από εκεί και πέρα…

Αντίθετα ο Ατρόμητος, που την ίδια αγωνιστική άλλαξε προπονητή με τον Απόλλωνα, Γιώργος Παράσχος αντί Άνχελ Λόπεθ, παραμένει (η μοναδική ομάδα) χωρίς νίκη και από χθες ουραγός της βαθμολογίας με μόλις 2 βαθμούς.

Η παραδοσιακή κόντρα Νίκαιας – Περιστερίου, ο “ανταγωνισμός” Σπανού – Τσιριγώτη και ο “αντι- Παράσχος”

Η ήττα μάλιστα από τον “μισητό” γείτονα Ιωνικό των Τσιριγώτη (ιδιοκτήτης, φίλος και πρώην συνεργάτης, με πρατήρια ΕΤΕΚΑ, του Γιώργου Σπανού) – Δημήτρη Σπανού (Αιγιώτης κόουτς, που ανέβασε την ομάδα της Νίκαιας στην Σούπερ Λιγκ και τελικά επιλέχθηκε να παραμείνει αντί να πάνε στην επιλογή του Παράσχου !), έφερε χαμηλά βαρομετρικά στο σύλλογο των δυτικών προαστίων. Τεράστια εσωστρέφεια, “εμφύλιο” με μερίδα οπαδών και με βασικούς παίκτες να αμφισβητούν σαν “παρωχημένο” τον Παράσχο.

Μιλάμε για τον Ατρόμητο που το καλοκαίρι το αφεντικό (Σπανός) άλλαξε το ρόστερ και το προπονητικό τημ, προχώρησε σε πάνω από μια ντουζίνα μεταγραφές, έκανε την υπέρβαση πληρώνοντας… τρελά συμβόλαια για το επίπεδο, βάζοντας στόχο την 6άδα – πλέι οφ. Και πλέον πρέπει να προσέξει για να μην μπει στο επικίνδυνο παιχνίδι της αποφυγής του υποβιβασμού. Με την ομάδα να μην βγάζει αντίδραση και να μην μπορεί να σταματήσει την κάτω βόλτα που την έχει πάρει…

Το πισωγύρισμα του “ελαφριού”εκτός έδρας Παναθηναϊκού και η κατά κράτος τακτική ήττα του Γιοβάνοβιτς απο τον συμπατριώτη του κόουτς

Όσον αφορά στο Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός,ήταν μια δικαίωση/ρεβάνς των Ράσταβατς – Ριέρα. Ο Σέρβος κόουτς το καλοκαίρι είχε προταθεί και στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ αλλά δεν έκανε γκέλ. Στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η ομάδα του δεν είχε ξεκινήσει καλά, αμφισβητήθηκε αλλά οι Μπακοκαιμενάκηδες τον στήριξαν.
Κι αφού πήρε ψυχολογία μετά το “διπλό” στην Ριζούπολη, χθες ο Ράσταβατς έκανε ρεσιτάλ τακτικής και κοουτσαρίσματος απέναντι στον Παναθηναϊκό του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Προσγειώνοντας τον στην σκληρή πραγματικότητα πως μακριά από την Λεωφόρο είναι ακόμη μια… ελαφριά ομάδα, που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την πρώτη 3άδα του πρωταθλήματος. Κι ας παίρνει 0-0 στο “Καραϊσκάκης”(το είχε πάρει και ο…Ατρόμητος).

Καταλυτικός όμως, στο παιχνίδι του Αστέρα είναι και ο Σίτο Ριέρα, ο οποίος του έλειπε στις πρώτες αγωνιστικές λόγω τραυματισμού. Με το που γύρισε ο Ισπανός ακραίος επιθετικός, η ομάδα του Ράσταβατς απέκτησε ξανά την περσινή ισχύ/αξιοπιστία/αυτοματισμούς μπροστά ενώ βλέπουμε ξανά και τον…γνωστό Μπαράλες λόγω των συνεργασιών τους.Παρεμπιπτόντως ο Ριέρα το καλοκαίρι επίσης είχε προταθεί σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό αλλά δεν του έδωσαν σημασία, ούτε οι μεν, ούτε ο δε(Γιοβάνοβιτς).

ΥΓ. Στον Ατρόμητο πολύ θα ήθελαν τον Ράσταβατς για τον πάγκο τους αλλά ο Σέρβος πλέον δεν το κουνάει από τον Αστέρα…