Δεν είναι μόνο όσα ειπώθηκαν μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τα οποία κυριάρχησαν στα Ελληνικά ΜΜΕ.

Ούτε όσα είπε αργότερα για το ίδιο θέμα εκνευρισμένος ο Ερντογάν.

Το ίδιο σοβαρά για την χώρα μας αλλά την «κουτσουρεμένη» Κυπριακή Δημοκρατία χώρα μέλος της ΕΕ είναι και όσα είπε στην συνέντευξη που έδωσε αργότερα κατά την επιστροφή του από την Πράγα, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Αποκάλυψε λοιπόν ότι τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κάποια απ΄ αυτά οπλισμένα, βρίσκονται στην κατεχόμενη Κύπρο «για να την προστατεύσουν» και απαντώντας σε άλλη ερώτηση αν υπάρχει σχέδιο για τη δημιουργία τουρκικής στρατιωτικής βάσης στην κατεχόμενη Καρπασία, ο Ερντογάν δήλωσε πως τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μπορεί επίσης να σταλούν στην περιοχή.

Τόνισε με έμφαση ότι « επειδή είναι ανάγκη να ασφαλίσουμε τη Βόρεια Κύπρο απ’ όλες τις πλευρές, είτε δημιουργηθεί βάση είτε όχι, τα αεριωθούμενά μας θα είναι στη Βόρεια Κύπρο αμέσως μόλις απογειωθούν από την ηπειρωτική χώρα μας»…

Για να επιβεβαιώσει βέβαια για μια ακόμη φορά ότι είναι πρόεδρος μιας χώρας, εισβολέα στην Κυπριακή Δημοκρατία και δύναμη κατοχής τμήματος της Κύπρου εδώ και 48 χρόνια…

Διαβάστε ακόμη: