Όταν ο Cuban ήταν στην ηλικία των 22 ετών, ένας «μέντορας» παρατήρησε την ευφράδεια του στον προφορικό λόγο. Τότε τον ενθάρρυνε να ακούει περισσότερο, ειδικά κατά τη διάρκεια επαγγελματικών συναντήσεων.

Αυτή η συμβουλή ήταν το κλειδί για την μετέπειτα επιτυχία του όπως αποκάλυψε ο ίδιος.

«Μου αρέσει να μιλάω και συνήθως διακόπτω τον συνομιλητή μου. Τα παιδιά μου, οι γονείς μου, οι φίλοι μου, μου φώναζαν γι’ αυτό», ανέφερε ο Cuban σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του «Wild Ride».

Ο ίδιος εξομολογείται πως μέσω μια δουλειάς που έκανε γνώρισε ένα άτομο που τον βοήθησε στην μετέπειτα καριέρα του.

«Σε εκείνη τη δουλειά, υπήρχε αυτός ο τύπος που προσπαθούσε να γίνει μέντορας μου. Μού είπε, θα σου δώσω ένα εργαλείο που μπορείς να χρησιμοποιείς: Κάθε φορά που πηγαίνεις σε μια συνάντηση, θέλω να έχεις ένα σημειωματάριο και την ίδια ακριβώς στιγμή που θα καθίσεις, θέλω να γράψεις σε αυτό το σημειωματάριο τη λέξη «Άκου». Το χρειάζεσαι αυτό γιατί δεν ακούς», ανέφερε.

«Από τότε μου έγινε συνήθεια. Δε λέω ψέματα. Αν κοιτάξεις πίσω τα τελευταία 40 χρόνια, σε όποια συνάντηση έχω πάει όταν καθίσω το πρώτο που θα γράψω στο σημειωματάριό μου είναι η λέξη «Άκου»», συμπλήρωσε.

Η ικανότητα να ακούει τον συνομιλητή του, τον βοήθησε να μαθαίνει καλύτερα, κάτι που ο ίδιος λέει ότι εκεί βρίσκεται το κλειδί της επιτυχίας.

«Κατάλαβα ότι η μάθηση ήταν πραγματικά μια δεξιότητα και ότι συνεχίζοντας να μαθαίνω, μέχρι σήμερα, είμαι σε θέση να ανταγωνίζομαι και να συμβαδίζω με τους περισσότερους ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Cuban.

Το 1990, πούλησε την εταιρεία του στην CompuServe έναντι 6 εκατομμυρίων δολαρίων. Πέντε χρόνια αργότερα, αυτός και ένας φίλος, ο Todd Wagner, ξεκίνησαν το Broadcast.com, το οποίο εξαγοράστηκε από την Yahoo το 1999 έναντι 5,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Σήμερα, ο Cuban αξίζει 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes.


Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.