Ένα ενδιαφέρον στοιχείο στην υπόθεση με τα 15 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκαν προς υποστήριξη του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι το ότι ένας από τους 15 είναι ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών Αυλώνα.

Ο Πέτρος Δαμιανός είναι ένας άνθρωπος που είναι δάσκαλος σε κρατούμενους, ένας άνθρωπος που επηρεάζει ανθρώπους που για διάφορους λόγους έχουν βρεθεί στη φυλακή και που αύριο – μεθαύριο θα κληθούν να ενταχθούν ξανά στην κοινωνία.

Αυτός ο άνθρωπος που διαμορφώνει το πως βλέπουν οι κρατούμενοι τα πράγματα και που αποτελεί ένα δυνάμει πρότυπο τους συνυπογράφει μια επιστολή που ζητάει ένας καταδικασμένος δολοφόνος – τρομοκράτης, ο βασικός εκτελεστής της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας, να εκτίσει τα υπόλοιπα έξι χρόνια της ποινής του στη φυλακή της αρεσκείας του.

Πραγματικά ανησυχητική σκέψη η «εκπαίδευση» που λαμβάνουν οι ανήλικοι κρατούμενοι υπό την επίβλεψη του. Παρόλα αυτά, ελπίζουμε να κάνει καλά τη δουλειά του και να μην έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες του και στην ιδεολογική κατήχηση, αν και μόνο το γεγονός ότι έχει λειτουργική θέση σε φυλακές θα έπρεπε να τον αποτρέψει από το να πάρει θέση σε ένα τέτοιο ζήτημα.