Το κομψό ακίνητο στο Upper East Side της Νέας Υόρκης, όπου υποτίθεται ότι έμενε η κεντρική ηρωίδα, Miranda Priestly (την ενσάρκωσε ιδανικά η Meryl Streep) στη μνημειώδη ταινία του 2006 «The Devil Wears Prada», μόλις πουλήθηκε σε έναν άγνωστο, μέχρι στιγμής, αγοραστή για 26,5 εκατ. δολάρια.

Η τιμή πώλησης είναι ακριβώς 1 εκατ. δολάρια χαμηλότερη από εκείνη που οι ιδιοκτήτες του -ο μεγιστάνας των hedge funds Craig Effron και η σύζυγός του Caryn- ζητούσαν τον Μάιο, όταν η κατοικία είχε αρχικά βγει στην αγορά. Παρόλη την «έκπτωση», το ποσό ξεπερνά κατά πολύ τα 8,8 εκατ. δολάρια που έδωσε το ζευγάρι για να το αποκτήσει.

Το ζεύγος Effron αγόρασε το αρχοντικό από ασβεστόλιθο και μάρμαρο πριν από 20 χρόνια, προτού στη συνέχεια στρατολογήσει τον σχεδιαστή Anthony Baratta για να προσαρμόσει τις εγκαταστάσεις στα προσωπικά τους γούστα.

Με πλάτος 6 μέτρα, η νεοϊταλική αναγεννησιακή δομή χτίστηκε στις αρχές του 1900 και φιλοτεχνήθηκε από τον αρχιτέκτονα Henry Allan Jacobs. Διαθέτει επτά υπνοδωμάτια και 10 μπάνια σε 1.115 τετραγωνικά μέτρα που μοιράζονται σε πέντε επίπεδα, όλα προσβάσιμα μέσω ασανσέρ ή μιας εκπληκτικής σπειροειδούς σκάλας. Υπάρχει επίσης ένα πλήρες υπόγειο με αίθουσα αναψυχής, καθώς και μια βεράντα στον τελευταίο όροφο με υδρομασάζ.

Ανάμεσα στα σημεία που ξεχωρίζουν είναι μια επίσημη γκαλερί με μαρμάρινο τζάκι και λαμπερό πολυέλαιο Murano, ένα φιλόξενο κρησφύγετο με ξύλινη επένδυση Anigre και ένα σαλόνι με δύο τζάκια, έναν τοίχο με προσαρμοσμένα ράφια και τρία σετ τοξωτές γαλλικές πόρτες.

Μια τραπεζαρία δίπλα στο τζάκι φωτίζεται από έναν μπλε πολυέλαιο με τις πόρτες της να οδηγούν σε μια βεράντα, ενώ η γενναιόδωρη κουζίνα είναι πλήρης, με δάπεδο με μοτίβο gingham, μάρμαρο Carrara και ανοξείδωτους πάγκους, βιομηχανικό φωτισμό από τη δεκαετία του 1930, Viking και Sub-Zero ηλεκτρικές συσκευές και συνοδευτική αίθουσα πρωινού.

Η πολυτελής κύρια σουίτα διαθέτει ένα κλασικό αναγεννησιακό μπαλκόνι, τζάκι, ευρύχωρο δωμάτιο-ντουλάπα και πολυτελές μπάνιο εξοπλισμένο με διπλούς νιπτήρες, γκαρνταρόμπα και μπανιέρα κάτω από ένα τεράστιο στρογγυλό παράθυρο. Αλλού υπάρχει ένα ακόμη υπνοδωμάτιο που έχει μετατραπεί σε γυμναστήριο με καθρέφτες, μια βιβλιοθήκη με τζάκι, καθώς και ένα ειδικό γήπεδο μπάσκετ.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, όπου και δημοσιεύθηκε η είδηση της πώλησης, το μεσιτικό γραφείο Dougas Elliman που είχε αναλάβει τη διαδικασία, αρνήθηκε να ταυτοποιήσει τον πελάτη του, ανέφερε ωστόσο ότι ο αγοραστής έψαχνε με επιμονή ένα αρχοντικό στη γειτονιά, για περίπου 18 μήνες. Για να μη σπάσει την παράδοση, ελπίζουμε να μπει με το δεξί, φορώντας Prada.

Διαβάστε ακόμη: