Πως το είχε πει κάποτε ο Λένιν για την επανάστασή του που κατέληξε στο γκρεμισμένο τείχος του Βερολίνου το 1990;

«Θα κάνω τώρα ένα βήμα πίσω, ώστε αύριο να μπορώ να κάνω δύο βήματα μπροστά».

Τα ίδια με τον Βλαδίμηρο λένε και στο ΔΕΔΔΗΕ, μεταφορικά βέβαια: επαναπροκηρύσσουν τον κολοσσιαίο διαγωνισμό για το επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1,6 δις ευρώ για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Μας λένε εκ των έσω πως υπέβαλλαν το σχέδιο προκήρυξης στην  Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) «και η Αρχή μας έκανε καίριες παρατηρήσεις ώστε τελικά ο διαγωνισμός  να επαναπροκηρυχθεί και να προχωρήσει κατόπιν χωρίς κωλυσιεργίες και προσφυγές.

Πρόσθεταν μάλιστα πως  «η αναβολή και η επαναπροκήρυξη είναι τυπική διαδικασία και δεν αλλάζει την ουσία του διαγωνισμού με τις 37 επιμέρους εργολαβίες και η νέα προκήρυξη θα βγει σε 30 μέρες».

Είμαστε καλοπροαίρετοι φυσικά και τα δεχόμαστε όλα αυτά, όμως…

α) η στήλη βάζει στοίχημα (και θα το κερδίσει) ότι και με τη νέα προκήρυξη θα υπάρξουν προσφυγές στα δικαστήρια.

β) το Μάρτιο του 2022, όπως λένε οι πιο έμπειροι εντός ΔΕΔΔΗΕ,  μάλλον δεν θα έχουν προλάβει να μπούν οι εργολάβοι στα έργα.

γ) υπάρχουν φήμες που τις διασπείρουν …κακεντρεχείς και λένε πως από την αρχή του έργου υπήρχε σφοδρή αντίδραση περιώνυμου παράγοντα του ενεργειακού χώρου που έλεγε δεξιά και αριστερά πως «εγώ θα τον ακυρώσω αυτό το διαγωνισμό» και

δ) όπως λένε οι Αγγλοσάξωνες «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες» οπότε όλοι –μα όλοι- να το έχουν υπόψη τους αυτό…

 

Ποια funds «γλυκοκοιτάζουν» τη συνέργεια για να χτυπήσουν τον ΔΕΔΔΗΕ