Η απόδοση των διετών κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου, τα οποία είναι ευαίσθητα στις προσδοκίες των επιτοκίων, μειώθηκε κατά 24 μονάδες βάσης στο 4,843% νωρίτερα σήμερα, καθώς οι αγορές διέκοψαν τις προσδοκίες για το ανώτατο επιτόκιο της Τράπεζας της Αγγλίας στο 5,75% από 6%. Τα στοιχήματα με μέγιστο επιτόκιο αυξήθηκαν έως και 6,5% νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Το κόστος δανεισμού της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου μειώθηκε απότομα το πρωί της Τετάρτης, καθώς ένα πιο ήπια από την αναμενόμενη ανάγνωση του πληθωρισμού κυμάνθηκε στις αγορές.

Μια αύξηση 50 μονάδων βάσης από την Τράπεζα της Αγγλίας τον Αύγουστο φαίνεται τώρα σημαντικά λιγότερο πιθανή, είπαν οι αναλυτές. Το τρέχον τραπεζικό επιτόκιο είναι 5%.

Στοιχεία που περιλαμβάνουν μια αυστηρή έκθεση για την αγορά εργασίας και την έντονη αύξηση των μισθών έχουν τροφοδοτήσει τις προσδοκίες ότι η Τράπεζα της Αγγλίας έχει περισσότερο περιθώριο για αύξηση.

Η απόδοση του χρυσού 10 ετών ήταν χαμηλότερη κατά 18 μονάδες βάσης στο 4,152% το πρωί της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις κινούνται αντιστρόφως από την τιμή των κρατικών ομολόγων.

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης υποχώρησαν επίσης, με την απόδοση των γερμανικών 10ετών ομολόγων – σημείο αναφοράς για το μπλοκ – να υποχωρεί κατά 3 μονάδες βάσης στο 2,32%.

Μειώθηκε στο 7,9% ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει ο πιο ισχυρός από όλες τις μεγάλες οικονομίες και εξακολουθεί να είναι πολύ πάνω από τον στόχο του 2% της Τράπεζας της Αγγλίας. Ωστόσο, τα στοιχεία της Τετάρτης έδειξαν ότι το ποσοστό μειώθηκε στο 7,9% τον Ιούνιο σε ετήσια βάση, από 8,7% τον Μάιο.

Αυτό ήταν επίσης πολύ χαμηλότερο από την εκτίμηση της συναίνεσης μεταξύ των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για 8,2%. Άλλοι τομείς μικρής άνεσης για την κεντρική τράπεζα εμφανίστηκαν με χαμηλότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τον δομικό πληθωρισμό, στο 6,9% και τον πληθωρισμό των υπηρεσιών, στο 7,2%.

Η βρετανική λίρα ήταν 0,7% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου ΗΠΑ και 0,7% χαμηλότερα έναντι του ευρώ μετά την είδηση. ενώ ο FTSE 100 ο δείκτης ήταν υψηλότερος κατά 1,2%.

Διαβάστε περισσότερα