Η εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι» δώρισε πίνακα με χάρτη που παρουσιάζει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ως τμήμα της… Τουρκίας στον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Απίστευτη πρόκληση από τον επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος, ΜΗΡ και κυβερνητικό εταίρο του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μπαχτσελί επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης, της οποίας είναι επί της ουσίας επικεφαλής, και είχε συνάντηση με στελέχη της.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο –τυπικός– αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων», Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ως τμήμα της… Τουρκίας.

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι τουρκική εθνικιστική, φασιστική πολιτική οργάνωση. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία.

Απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις Μπαχτσελί: «Ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια»

Η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό, αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα, τόνισαν αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των αμφιλεγόμενων φωτογραφιών, διπλωματικές πηγές.

«Δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία, της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση», επεσήμαναν.

«Αναμένουμε την κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία αυτής της απαράδεκτης πράξης αμφισβήτησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας», ολοκλήρωσαν.