Μετά το εμφατικό 5–1 της πρώτης αναμέτρησης, ο Άρης έκανε το «δύο στα δύο» απέναντι στη Γκόμελ, καθώς επικράτησε και απόψε με 2–1 στο –κεκλεισμένων των θυρών– «Κλεάνθης Βικελίδης», με τον Αντρέ Γκρέι να σκοράρει δύο φορές και να «σφραγίζει» την πρόκριση των «κιτρινόμαυρων» στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Το σύνολο του Χερμάν Μπούργος είχαν την πρώτη ευκαιρία στο 9’, όταν ο Πάλμα πάσαρε στον Γκρέι, με το πλασέ του δεύτερου να περνά άουτ. Τρία λεπτά αργότερα, ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει με το μακρινό σουτ του Μαντσίνι, το οποίο υποχρέωσε τον τερματοφύλακα της Γκόμελ να απομακρύνει.

Στο 28’, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά με την κεφαλιά του Καμάτσο ύστερα από την εξαιρετική σέντρα του Εμπακατά, η οποία κατέληξε άουτ. Στο 39’, ο Νταμπό «σπατάλησε» μεγάλη ευκαιρία για το 1–0, με το σουτ στην κίνηση μέσα από τη μικρή περιοχή να περνά άουτ, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Πάλμα.

Τελικώς, το 1–0 ήλθε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μαντσίνι «σέρβιρε» με το εξωτερικό στον Γκρέι και εκείνος πλάσαρε στην κλειστή γωνία για το προβάδισμα του Άρη.

Άρης.

Μετά την ανάπαυλα, ακολούθησε «καταιγισμός» φάσεων από τους «κιτρινόμαυρους», καθώς οι Πάλμα (48’), Πίρσμαν (54’, 58’), Μαντσίνι (62’) και Καμάτσο (67’) δε μετουσίωσαν τις ευκαιρίες τους σε γκολ.

Από το 70ο λεπτό, ο σύλλογος της Λευκορωσίας κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε κενούς χώρους στα μετόπισθεν του Άρη και άρχισε να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις προς την εστία του Κουέστα.

Στο 71ο λεπτό, η Γκόμελ κατέγραψε την πρώτη ευκαιρία στον αγώνα, όταν ο Κουέστα «απάντησε» στο τετ–α–τετ με τον Μάκας, ενώ το όμορφο σουτ εκτός περιοχής του Σέντκο σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, τέσσερα λεπτά αργότερα.

Στο 82’, η Γκόμελ ισοφάρισε σε 1–1, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκογκολασβίλι, ύστερα από παράβαση του Πίρσμαν (αν και από την επαναληπτική λήψη, φάνηκε πως απομάκρυνε νόμιμα τη μπάλα).

Ωστόσο, παρά την «ψυχρολουσία», ο Άρης δεν έχασε τη συγκέντρωση και την ισορροπία του, με αποτέλεσμα να ανταμειφθεί στις καθυστερήσεις του ματς.

Ο νεοεισελθών Ιτούρμπε πάσαρε στον Γκρέι, ο οποίος «έγραψε» το τελικό 2–1, με εκτέλεση από το σημείο του πέναλτι, για να στείλει… τον Άρη στην επόμενη φάση, με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια.

Γκόμελ: Καβαλέου, Γιούριλ, Σόκολ, Άφι, Κουσίνσκι, Κόστροφ, Μπάγκα, Αντεολά, Ανουφρίεφ (68’ Κοζλόφσκι), Σέντκο, Μάκας.

Άρης: Κουέστα, Εμπακατά (46’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζίκου (46’ Πίρσμαν), Ντιόπ (21’ Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (83’ Ιτούρμπε), Πάλμα (83’ Χατζηιωάννου), Γκρέι.