Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε το «παρών» στον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε σήμερα (19/10) στον Άρειο Πάγο, με αιτία την έναρξη του νέου δικαστικού έτους. Παρόντες ήταν ο Υπουργός και ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνος Τσιάρας και Γεώργιος Κώτσηρας, αντίστοιχα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μαρία Γεωργίου, στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο και όλους τους ανώτατους εισαγγελείς και δικαστές, μία ειρηνική και καρποφόρα δικαστική περίοδο και προσέθεσε ότι «με ειρηνική διάθεση, να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες».

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την παρουσία του, ανέφερε ότι αντί για εθιμοτυπικό δώρο, θα καταβάλλει συμβολικά ένα χρηματικό ποσό στο Φιλόπτωχο Ταμείο Αλληλεγγύης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο κ. Ντογιάκος τόνισε πως και η εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα καταθέσει συμβολικά ένα χρηματικό ποσό. Ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στο δικαστήριο μία εικόνα του Αποστόλου Παύλου, η οποία τον απεικονίζει στο βήμα της Πνύκας.

Διαβάστε ακόμη: