Ο 81άχρονος σύμβουλος της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής είναι πλήρως εμβολιασμένος, έχοντας λάβει δύο αναμνηστικές δόσεις κατά της νόσου.

Ο κ. Φάουτσι βρέθηκε θετικός, ύστερα από σημερινό (15/06) έλεγχο αντιγόνου κορωνοϊού, ενώ νοσεί για πρώτη φορά, σε αυτά τα δύο και πλέον έτη πανδημίας. Τον περασμένο Απρίλιο, είχε τονίσει σε συνέντευξή του ότι «η κατάσταση με τον κορωνοϊό είναι ελεγχόμενηκαλύτερα από ό,τι νωρίτερα– ωστόσο, δεν έχει τελειώσει ακόμη».

«Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή της πανδημίας, όμως, έπειτα από ένα ξέσπασμα τον χειμώνα, υπάρχει επιβράδυνση, περνώντας σε μία περισσότερο ελεγχόμενη κατάσταση.

Από εδώ και πέρα, απαιτείται μία σειρά ενεργειών, όπως η αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων πολιτών και η ανάπτυξη ισχυρότερων εμβολίων.

Επιπλέον, πρέπει να εξευρεθεί η βέλτιστη πολιτική ενισχυτικών δόσεων, για την καταπολέμηση των μεταλλάξεων του ιού, αλλά και να εξασφαλισθεί η τάχιστη πρόσβαση των παθόντων σε αποτελεσματικές και δοκιμασμένες θεραπείες», συμπλήρωσε.

«Δε μπορούμε να “πάρουμε” το πόδι από το… γκάζι, ενδεχομένως να υπάρξει στο μέλλον μία νέα παραλλαγή, η οποία θα προκαλέσει ακόμη ένα “κύμα”», είχε αναφέρει ο δόκτωρ Άντονι Φάουτσι.