Αναφορικά με τον θρυλούμενο ή επικείμενο (όπως θέλετε ονομάστε τον) σαρωτικό δομικό ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Πρωθυπουργός κ .Κυριάκος Μητσοτάκης, ρώτησα ανθρώπους μέσα στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις πολύ καλά.

Σας παραθέτω την απάντηση αυτολεξεί και …αμαρτίαν ουκ έχω: «ο υπουργός, ο Κώστας Σκρέκας είναι αμετακίνητος πάει και τελείωσε. Έχει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού και του Μεγάρου Μαξίμου και έχει ολοκληρώσει επιτυχώς ουκ ολίγες ειδικές αποστολές και ο νοών νοείτω. Θα συνεχίσει να προΐσταται πολιτικά του υπουργείου οπωσδήποτε στο χώρο της Ενέργειας. Τώρα εάν τον Κυριάκο τον πιάσει το …δομικό του και θέλει να κολλήσει τον τομέα του Περιβάλλοντος στο πολυσυζητούμενο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Αντιμετώπισης Καταστροφών, έ τότε θα ανεβούμε για λίγες ημέρες στο τρενάκι του τρόμου μέχρι να ανακοινωθεί η νέα σύνθεση!».

Όπως διαπιστώνετε έχουν και χιούμορ οι επισημάνσεις των ανθρώπων του ΥΠΕΝ που πάντως τοποθετούν τον ανασχηματισμό στο ερχόμενο Σαββατοκύριακο και όχι νωρίτερα (δική τους η ευθύνη της πρόβλεψης). Το χιουμοράκι πάντως μάλλον οφείλεται στην ατομική ανανέωση λόγω ολιγοήμερων διακοπών και ηλιοκαμένου δέρματος…