Ραζβάν Λουτσέσκου: Για μια ακόμη φορά ο Αλμέιδα ακύρωσε το ποδόσφαιρο του Ρουμάνου και η ΑΕΚ αποδόμησε τον ΠΑΟΚ. Τον κέρδισε για 5η φορά σε 6 αναμετρήσεις σε 1,5 χρόνο, πάλι χωρίς να δεχτεί γκολ και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους (5-0-1 τα αποτελέσματα, 11-2 τα συνολικά γκολ). Στην πραγματικότητα η ΑΕΚ του Αλμέιδα ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου που έκανε την πρώτη του τελική στο 95′ κι ενώ κανονικά ήταν για … 4-0! Η αλήθεια είναι πως μπαίνει Νοέμβριος και ο Λουτσέσκου δεν έχει βρει σταθερή 11άδα, κάνει συνέχεια μεγάλο και όχι σωστό rotation για να προσαρμοστούν πιο γρήγορα και οι πολλές… καθυστερημένες μεταγραφές που έγιναν, με αποτέλεσμα να αναζητείται ακόμη ο σταθερός ρυθμός στον ΠΑΟΚ. Αυτό είναι βέβαια το δένδρο γιατί το… δάσος θέλει τον φετινό ΠΑΟΚ όντως να έχει πάρει συνεχόμενες ευρωπαϊκές νίκες, όντως να έχει κάποια εξαιρετικά διαστήματα στα παιχνίδια του, αλλά παρουσιάζει επίσης και μεγάλα νεκρά διαστήματα (από 10λεπτα μέχρι ολόκληρα ημίχρονα) καθώς και συγκεκριμένα αγωνιστικά προβλήματα, σε συγκεκριμένες θέσεις – κλειδιά, που κρύφτηκαν κάτω από το…χαλί της Ευρώπης. Υπάρχουν όμως και φαίνονται στα μεγάλα ματς / με ανταγωνιστικούς και φίζικαλ αντιπάλους.

ΠΑΟΚ: Δεν ξέρω τι θα κάνει στη Ευρώπη αλλά στη Superleague η εικόνα του στην Opap Arena Αγιά Σοφιά έδειξε πως δεν μπορεί να ανταγωνιστεί ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟ στην διεκδίκηση του τίτλου. Μάλιστα ακολουθεί ένα ακόμη εκτός έδρας ντέρμπι, με τον Ολυμπιακό, στο οποίο αν ηττηθεί ο «Δικέφαλος» θα χάσει την επαφή του με την κορυφή και θα βυθιστεί ακόμα πιο βαθιά στην γκρίνια και την εσωστρέφεια (έχουν ήδη ξεκινήσει). Με την… μπάλα να παίρνει και τον Λουτσέσκου, που παραμένει ο πιο ακριβοπληρωμένος κόουτς στην Ελλάδα, με αποδοχές 1.800.000 ευρώ και συμβόλαιο που τελειώνει τον προσεχή Ιούνιο. Χωρίς μέχρι τώρα να υπάρχει διάθεση εκατέρρωθεν για πρόωρη συζήτηση ανανέωσης. Κάτι δείχνει αυτό βεβαίως κι από την πλευρά του Σαββίδη αλλά κι από αυτή του Ρουμάνου κόουτς…

 

Σαματά/Εκόνγκ: Ο πρώτος ήρθε να αντικαταστήσει τον Νέλσον Ολιβέιρα και να δώσει εύκολα γκολ στον ΠΑΟΚ, σε μια καλοκαιρινή μεταγραφή που έγινε σήριαλ. Ο Γιώργος Σαββίδης – δική του επιλογή ο Τανζανός – γείωσε τον Ιταλό Γκαμπιαντίνι που προτιμούσε ο Λουτσέσκου, αλλά μετά τον περίμενε καιρό να μείνει ελεύθερος από την Φενέρ και ενώ η ομάδα δεν είχε καν φορ στην προετοιμασία. Τελικά το τσέχικο μανατζερικό Γραφείο που πήγε και τον Ραχμάν Μπάμπα στην Τούμπα κατάφερε να δώσει λύση και να τον απελευθερώσει αλλά μέχρι σήμερα ο Σαματά του 1.200.000 ευρώ ( τόσες είναι οι καθαρές ετήσιες αποδοχές του)… αγνοείται με μόλις 1 γκολ -1 ασίστ σε 15 ματς. Και η αμφισβητησή του πλέον κτυπάει… κόκκινο στην Τούμπα, με σκέψεις ακόμη και για αγορά στράικερ τον Γενάρη κι αλλαγής του Τανζανού! Όσον αφορά στον Τρόστ Εκόνγκ, επίσης συμβόλαιο 1.200.000 ευρώ ετησίως, για τον οποίο πληρώθηκε και transfer fee 1.000.000 στην Γουότφορντ, ο προβληματισμός πλέον είναι πολύ μεγάλος. Είναι και η αναπόφευκτη σύγκριση με τον προκάτοχό του Ίνγκανσον, που αποτελούσε ηγέτη της ασπρόμαυρης άμυνας και από τις λίγες προσωπικότητες του γκρουπ, που φέρνουν σε ακόμα πιο δυσχερή θέση αυτή τη στιγμή στην Τούμπα τον διεθνή Νιγηριανό στόπερ. Σύμφωνα δε με την ελληνική πιάτσα agents, ο ΠΑΟΚ ήδη κινείται ενόψει της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου για την απόκτηση βασικού στόπερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Μεταγραφές: Είναι μια μεγάλη δυσάρεστη/πικρή αλήθεια για τον ΠΑΟΚ. Έχουμε μπει στον τρίτο μήνα της σεζόν και από τις καλοκαιρινές μεταγραφές του δεν του έχει… βγει ακόμη σχεόν καμία!! Τι κι αν τα έσκασε σπεύδοντας να κλείσει τον Εκόνγκ που ήθελε ο ΠΑΟ και τον Ντεσπόντοφ που ήθελε ο Ολυμπιακός κι αυτοί όπως και οι υπόλοιποι νεοαποκτηθέντες, μέχρι τώρα έχουν αρκεστεί στην προσφορά κάποιων ποιοτικών στιγμών! Για… highlights είναι, μέχρι εκεί. Με εξαίρεση τον αριστερό μπακ Ραχμάν Μπάμπα κανένας δεν έχει προσαρμοστεί πλήρως, ουδείς δείχνει ότι μπορεί να πάρει την ομάδα στις πλάτες του στα δύσκολα, κανείς δεν βγάζει διάρκεια και προς το παρόν δεν πείθει πως μπορεί να κάνει την διαφορά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Υπάρχουν βέβαια οι Μεϊτέ, Οζντόεφ, Ντεσπόντοφ που με τις εκλάμψεις του προσφέρουν μια αύρα αισιοδοξίας για προσεχώς.

Η πιο προβληματική περίπτωση, που εξελίσσεται σε μεγάλη γκέλα για τους υπεύθυνους του ΠΑΟΚ, είναι ο Μάρκος Αντόνιο. Ήρθε δανεικός από την Λάτσιο, ως ο δημιουργικός μέσος που θα έκανε την διαφορά και ο μοναδικός από τους τρείς που αποκτήθηκαν με ταχύτητα και εκρηκτικότητα αλλά αποδείχθηκε… τραυματίας. Δεν έχει παίξει και το χειρότερο κανείς δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμος αλλά και θα είναι σε θέση να προσφέρει. Ο Μάρκος Αντόνιο είναι ο μέσος που προτιμήθηκε αντί του διεθνή Σέρβου Νεμάνια Μαξίμοβιτς, που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από την Χετάφε!

Διαβάστε ακόμη: