Η Γωγώ Δελογιάννη, μαγείρισσα και πρώην παίκτρια του MasterChef, μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» και τις κατηγορίες εις βάρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου για απάτη και ξέπλυμα χρήματος.

Η Γωγώ Δελογιάννη για αρκετά χρόνια μαγειρεύει εθελοντικά στην κουζίνα και στις δηλώσεις της στο «Πρωινό» είπε: «Στην κοινωνική κουζίνα δεν εργάζεται κανείς, γιατί είναι εθελοντική η συνεισφορά. Εγώ βοηθάω εκεί, δεν εργάζομαι. Δεν έχω επικοινωνήσει γιατί δεν θέλω να μπω σε διαδικασία να πω κάτι ή να κρίνω κάτι χωρίς να ξέρω. Είναι και δύσκολο ηθικά και ψυχικά αυτό. Στην αρχή πίστεψα ότι είναι κάτι fake. Fake news».

Η ίδια συνέχισε, λέγοντας: «Ψάχνοντας βρήκα το πόρισμα, κατάλαβα ότι είναι μία έρευνα για μία δημόσια αρχή σε βάθος ετών και πραγματικά δεν έχω λόγια. Δεν ξέρω τι να πω, δεν ξέρω τι να πιστέψω. Δεν είναι κάτι ούτε εύκολο… Και πάντα μπαίνουμε στη διαδικασία οι άνθρωποι να λέμε “καλά εγώ τόσο βλάκας είμαι, δεν είχα καταλάβει τίποτα;”. Η απάντηση σε αυτό είναι “ναι, δεν είχα καταλάβει τίποτα”».

Στην πορεία, η μαγείρισσα, εξήγησε πώς διαικπαιρεόνοτναν οι δωρεές από τον κόσμο στην κοινωνική κουζίνα. όπως είπε: «Κάποια εταιρεία ή ένας άνθρωπος που θέλει να προσφέρει, κατά κύριο λόγο προσφέρει σε είδος. Είτε τα φέρνει τα τρόφιμα εκεί, είτε τα παραγγέλνει μέσω διαφόρων πλατφορμών ή ηλεκτρονικών σούπερ μάρκετ με παράδοση εκεί τον χώρο. Ωστόσο, άνθρωποι που δεν μπορούν να στείλουν, που είναι στο εξωτερικό και τα λοιπά χρησιμοποιούν τραπεζικούς λογαριασμούς και pay pal για να βάλουν μια οικονομική ενίσχυση. Και αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο όταν υπάρχουν δράσεις, όπως το ταξίδι στην Ουκρανία ή την Τουρκία. Εκεί ο κόσμος είναι πολύ πιο ευαισθητοποιημένος και βοηθάει περισσότερο».

Διαβάστε ακόμη: