Δύο χρόνια είχε να σκοράρει σε επίσημο ματς. Από τότε που έπαιζε με την Τουλούζ στην Ligue 1! Γύρισε στην Ελλάδα, στο κλάμπ που τον ήξερε πολύ καλά και είχε απογειώσει την καριέρα του, βγαίνοντας πρώτος σκόρερ στην Super League και κάνοντας μεταγραφή (καλοκαίρι του 2019) 3.500.000 στην Γαλλία, με ετήσιες αποδοχές κοντά στην 600άρα. Στόχος του ρισκαδόρικου (σύμφωνα με την πιάτσα agent) επαναπατρισμού το… restart!

Άλλωστε ο Ατρόμητος ήταν η μοναδική ομάδα που τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε μακράν το υψηλότερο συμβόλαιο (220.000 το χρόνο), όταν προηγουμένως είχε φάει άκυρο από την πρώην (ΠΑΟΚ) αλλά κι απο Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, Ολυμπιακό όταν (και στους οποίους) προτάθηκε. Βέβαια και ο ίδιος είχε αρνηθεί απο τον Γενάρη μέχρι τον Ιούλιο του 2021 προσφορές και βολιδοσκοπήσεις απο Ντενιζλί, Κορτράικ, Λεχ Πόζναν, Μάλμε, Χέρακλες, Χαποέλ Μπερ Σεβά.

Παρεμπιπτόντως άλλαξε μετά από έξι χρόνια και ατζέντη. Αφήνοντας την Rogon και τον Πολ Κουτσολιάκο (επέμενε πως θα έπρεπε να έμενε στην Τουλούζ, όπου είχε ένα ισχυρό συμβόλαιο) και επιλέγοντας να πορευτεί με τον Βασίλη Παναγιωτάκη (εκπρόσωπο των Γιαννούλη, Καρνέζη, Μήτογλου, Ράσταβατς)…

Ο λόγος για τον Ευθύμη Κουλούρη που το βράδυ της Κυριακής έγινε ο… “μικρός Ήρωας” του Περιστερίου. Σκόραρε δις, στο 2-0 επι του ΠΑΟΚ, βάζοντας φαρδιά πλατιά την δική του σφραγίδα στην πρώτη νίκη του Ατρομητου μετά από 22 ματς, φιλικά και επίσημα, απο το ξεκίνημα της προετοιμασίας!

Συμβόλαιο 235.000 ετησίως αλλά... ζερό γκολ ο Κουλούρης! - "Φαρμακωμένος" ο Σπανός, "κίνδυνος" και για Παράσχο - Περίεργα mindgames απο ΠΑΟ και Χατζηγιοβάνη στην υπόθεση ανανέωσης - Έτοιμος ο agent του άσου για κάθε ενδεχόμενο

Η “ανάσταση” του Ευθύμη και η “σημειολογία” του πανηγυρισμού του για τον ΠΑΟΚ

Με τα (επιτέλους και για τον ίδιο) γκολ του Κουλούρη η ομάδα ξεκόλλησε από την τελευταία θέση. Παρότι με overbudget και αποκλειστικό στόχο την είσοδο στα 6άδα/πλει οφ, ο Ατρόμητος απο νωρίς στη σεζόν είχε καταντήσει…ουραγός!
Είναι βέβαια αλήθεια πως ο κυνηγός τρέφεται απ’ τα…γκολ του. Και το “διαζύγιο” με το σκοράρισμα, χαλάνε πρώτα από όλα την ψυχολογία/ αυτοεκτίμησή του. Αυτό φαινόταν και στον Κουλούρη.

Είχε αγχωθεί, δεν μπορούσε να σκοράρει, δεν τον βοηθούσε και το … αντιπαραγωγικό στυλ της ομάδας. Το αποτέλεσμα ήταν κάποιες στιγμές πλέον να παίζει για να …αποδείξει. Δηλαδή για τον Κουλούρη!

Στον Ατρόμητο δεν αμφισβητήθηκε η θέση του στην ενδεκάδα σε καμία στιγμή. Αμφισβητηθηκε ο ίδιος όπως και όλες οι ακριβές και πολυδιαφημισμένες καλοκαιρινές μεταγραφές του Σπανού. Μέχρι που ήρθε το μάτς με τον ΠΑΟΚ και η… ανάσταση του “πεθαμένου” κίλερ Κουλούρη και κατά επέκταση του (χωρίς νίκη) Ατρόμητου!

Πως τα φέρνει όμως, η ζωή (και το ποδόσφαιρο μικρογραφία της είναι) πάντως… Ο Κουλούρης…περίμενε την ομάδα που τον ανέδειξε, στην οποία πέρασε την μέχρι τώρα μισή ζωή του, για να ξαναπάρει μπροστά.

Της έβαλε δυο γκολ αλλά ο πανηγυρισμός του πρώτου μπροστά από τον πάγκο του ΠΑΟΚ (κι άς εστειλε…καρδούλα στην κοπέλα του, στην εξέδρα) σημειολογικά είχε την σημασία του.

Η απαξίωση μετά την πώληση Πρίγιοβιτς, η εκδίκηση που πήρε κι απο Λουτσέσκου, ο “καβγάς” με τον Ζίφκοβιτς

Ο Κουλούρης δεν …ξέχασε ποτέ πως όταν ήταν στον Ατρόμητο δανεικός απο τον “δικέφαλο” (μαζί με τον φίλο του Γιαννούλη, αλλά αυτός τελικά πήρε… φύλλο επιστροφής στην Τούμπα), πηγαίνοντας σούπερ στο πρωτάθλημα, προέκυψε θέμα αντικατάστασης του Πρίγιοβιτς που είχε πουληθεί στην Αλ Ιτιχάντ. Μόνο που από την πρώην ομάδα του τον απαξίωσαν. Με Ραζβάν Λουτσέσκου ξανά προπονητή ο ΠΑΟΚ…

Ούτε όμως, ο Ρουμάνος κόουτς, ούτε ο Γιώργος Σαββίδης, ούτε ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου του έκαναν ΤΟΤΕ έστω ένα τηλεφώνημα να του πουν οτι τον θέλουν πίσω ή τουλάχιστον πως ήταν υποψήφιος να γυρίσει ως “αντι-Πρίγιοβιτς”. Τον είχαν…γραμμένο εκεί που δεν πιάνει μελάνι και προτίμησαν να πάνε στην αγορά του νεαρού Σβιντέρσκι αντί 2 εκατομμυρίων.

Σύμφωνα με το… κλισέ γνωμικό η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που κανονικά προσφέρεται κρύο. Και στην περίπτωση του Κουλούρη του πήρε περίπου 2,5χρόνια για να δώσει τις απαντήσεις του (που σίγουρα πόνεσαν πάρα πολύ στο “ασπρόμαυρο” στρατόπεδο γενικότερα), τόσο στον ΠΑΟΚ όσο και στον Λουτσέσκου!

Εξ ου ,λοιπόν, και ο πανηγυρισμός τους μπροστά/ κοντά στον πάγκο του “δικεφάλου” σε… μορφή τιμωρού αλλά και οι “τσαμπουκάδες” του στην διάρκεια της αναμέτρησης με τον παίκτη – leader του ΠΑΟΚ, Αντρίγια Ζιφκοβιτς.Τίποτα δεν έγινε τυχαία, ούτε το ένα ,ούτε το άλλο, από πλευράς Κουλούρη…

Ολυμπιακός: Επικοινωνία Μαρτίνς με Τικίνιο Σοάρες

Ο ρόλος που έχει βρει ο Μαρτίνς στον Αγκιμπού και η στόχευση με ΑΕΚ

Ο “μικρός Δαίμονας” Αγκιμπού Καμαρά έκανε πάλι το …θαύμα του στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ με βολ πλανέ (το 0-1), φτάνοντας έτσι τα 4 στο πρωτάθλημα (πρώτος σκόρερ της ομάδας μαζί με Ελ Αραμπί/Τικίνιο), συνολικά 5 σε όλες τις διοργανώσεις,μετρώντας και 2 ασίστ.

Ανακάλυψη ουσιαστικά Μοντεστό, με τον Ολυμπιακό να εκμεταλλεύεται το σούπερ δίκτυο που έχει στήσει στην Γαλλία (για να παίρνει ακόμη και insider informations για το πως με μόλις 121.000 ως τροφεία θα μπορούσε να τον αρπάξει απο την Λιλ που είχε πληρώσει 1.000.000 το 2018) και με την “υποστήριξη” του συμπατριώτη και συνεπωνυμού του Μαντί να τον προσελκύει στου Ρέντη, απο εκεί και πέρα ήταν πλέον θέμα Πέδρο Μαρτίνς να προωθήσει/στηρίξει/εκπαιδεύσει το 20χρονο διαμάντι από την Γουινέα και ουσιαστικά να του αλλάξει “στάτους”. Κι αυτό συμβαίνει…

Ο Αγκιμπού Καμαρά γίνεται βασικός κι αναντικατάστατος στους “ερυθρόλευκους” αλλά και πολύτιμος στο πλάνο του Πορτογάλου προπονητή. Ο τελευταίος του βρίσκει ρόλο και θέση (από εκεί που έπαιζε 7άρι,8άρι,9ιαμισάρι,10άρι) σε αυτό που παίζει ο φετινός Ολυμπιακός και στηρίζεται κυρίως σε ένα ποδόσφαιρο όχι κατοχής αλλά μεταβάσεων.

Ο “μικρός” Καμαρά κινείται παντού, τρέχει ακατάπαυστα, βγάζει φοβερή ενέργεια, είναι ο πρώτος παίκτης του Ολυμπιακού στο πρέσινγκ, ορισμένες φορές ακόμη κι άναρχα προσπαθεί να πηγαίνει/βρίσκεται όπου βρίσκεται η μπάλα από το δεύτερο μισό του γηπέδου και μπροστά, πατάει πολύ συχνά περιοχή και …σκοράρει!

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο στοχευμένος ρόλος του Αγκιμπού, σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ χαφ και επίθεσης, έκανε την μεγάλη ζημιά στα σχέδια του Γιαννίκη (είχε ανεβάσει την ομάδα του ψηλά) και άκρως ευάλωτη την ανασταλτική λειτουργία των γηπεδούχων. Ο Καμαρά με την συνεχή κίνηση του στην πλάτη των Σιμόες/Σιμάνσκι μπαίνοντας συνέχεια σφήνα στα στόπερ…

Γουότφορντ-Λίβερπουλ 0-5: Γκολ-ποίημα από τον Μο Σαλάχ!

Δεν είναι πλέον μόνο η Λίβερπουλ απο Αγγλία που σκανάρει τον μικρό Καμαρά

Ήδη έχει γνωστό πως τον “σκανάρει” η Λίβερπουλ. Μόνο και μόνο αυτό αρκεί για να αρχίσουν να τον παρακολουθούν κι άλλες Πρεμιερλιγκάτες ομάδες. Ήδη στο ΟΑΚΑ για τον Αγκιμπού Καμαρά βρέθηκαν σκάουτ κι απο τις Μπράιτον, Μπρέντφορντ, Άστον Βίλα!

Από εκεί και πέρα , όπως τουλάχιστον λέει η ψαγμένη/ενημερωμένη πιάτσα agents, ο Ολυμπιακός δεν έχει την παραμικρή πρεμούρα για το μέλλον του Αγκιμπού Καμαρά.

Είναι ακόμη πολύ νωρίς και το ξέρουν στα Γραφεία της πλατείας Αλεξάνδρας στον Πειραιά. Για αυτό άλλωστε οι “ερυθρόλευκοι” ούτε καν τον … κοστολογούν ακόμη (να δώσουν έστω μια πρώτη τιμή του), ούτε κάνουν σκέψεις … περήφανης πώλησης του. Καμία!!

Ξέρουν πως όσο ο Αγκιμπού συνεχίζει να παίζει, να σηκώνει σκόνη και να προκαλείται θόρυβος γύρω από το όνομά του, τόσο θα προσελκύει όλο και περισσότερους ενδιαφερόμενους και πιο ισχυρούς μνηστήρες Με οτι αυτο συνεπάγεται βεβαίως, βεβαίως και επικοινωνιακά. Αλλωστε ο Ολυμπιακός είναι μετρ στο να δημιουργεί υπεραξίες στα ποδοσφαιρικά προϊόντα του..