Πέραν πάσης αμφιβολίας το σύστημα που διοικούσε κατά το παρελθόν τον Ελλάκτορα και συμμάχησε με νέους «παίκτες», όπως τους εφοπλιστές (στην Ελλάδα ό,τι δηλώσεις είσαι) Μπακοκαϋμενάκηδες και τους Αμερικανούς της Farallon, χάνει παταγωδώς το παιχνίδι!

Στη γενική συνέλευση η «συμμαχία» έφαγε χοντρή πόρτα και ο Γ. Μυλωνογιάννης με τις αδιαμφισβήτητες νομικές του γνώσεις έκανε πάρτι!

Ωστόσο η υπόθεση δεν τελειώνει εύκολα καθώς Αμερικανοί και Μπακοκαϋμενάκηδες θέλουν να πιέσουν για να πάρουν μια καλή τιμή ανά μετοχή και να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια!

Υπό αυτή την οπτική εξελίσσεται μια σκληρή σύγκρουση που εμπεριέχει διαρροές, χτυπήματα κάτω από τη ζώνη, μυστικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις!

Η διακίνηση της πληροφορίας για τον ρόλο του γραφείου Δένδια

Υπό αυτό το πρίσμα τα συστήματα Farallon, Μπακοκαϋμενάκηδων και Σ. Καλλιτσάντση – Εξάρχου διακινούν στα media την πληροφορία για τον ρόλο και την επιρροή που ασκεί στον Ελλάκτορα το δικηγορικό γραφείο Δένδια, υπαινισσόμενοι ότι ο υπουργός Εξωτερικών -που έχει στενή σχέση με τον Ολλανδό λόγω Κέρκυρας και όχι μόνο- διά μέσου συγγενικού του προσώπου πρώτου βαθμού καθορίζει τις κινήσεις του Ελλάκτορα, ασκώντας ο ίδιος προσωπικές παρεμβάσεις!

Ουσιαστικά το σύστημα Farallon – Σάκη – Μπακοκαϋμενάκηδων καταγγέλλει τον Δένδια για διαπλοκή μέσα από τα ΜΜΕ που έχουν περάσματα!

Το πόρισμα και οι ατασθαλίες!

Την ίδια ώρα ωστόσο η διοίκηση της Ελλάκτωρ μετά τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης αφήνει ανοιχτή και υπό έλεγχο την διοίκηση Καλλιτσάντση – Εξάρχου με υπόνοιες (και πορίσματα) όσον αφορά στην διαχείριση και στα έξοδα!

Ο Σάκης, με το Lexus, επισκέφτηκε τον τρίτο όροφο…

Υπό αυτή την έννοια μεγάλη σημασία έχει η μυστική επίσκεψη Σάκη Καλλιτσάντση στα γραφεία της Ελλάκτωρ μια μέρα μετά την γενική συνέλευση!

Ο Σ. Καλλιτσάντσης έφθασε στα γραφεία του Ελλάκτορα οδηγώντας το αυτοκίνητό του μάρκας Lexus και κατευθύνθηκε χωρίς χρονοτριβή στον τρίτο όροφο όπου βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης!

Με ποιον μίλησε και για ποιο θέμα αποτελεί ακόμη ένα ερωτηματικό, καθώς ακόμη και μεγαλόσχημοι παράγοντες της Ελλάκτωρ δεν γνώριζαν το ραντεβού, το πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων και επιδιώχθηκε να τους το διαψεύσουν!!!