Το πρώτο πλωτό ξενοδοχείο 5 αστέρων στον κόσμο θα κατασκευάσει η Kempinski στο Ντουμπάι. Πέρα από το κεντρικό κτίριο στο οποίο θα μπορούν να μπαινοβγαίνουν yacht, η εγκατάσταση θα διαθέτει 12 υπερπολυτελείς βίλες οι οποίες που θα μπορούν να «πλέουν» αλλού, κάνοντας βόλτα στη γύρω περιοχή.

Το Ντουμπάι φαίνεται να διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πατρίδας όλων των μεγαλεπήβολων project του πολυτελούς τουρισμού. Η πόλη μπορεί να υπερηφανεύεται για τις εξωτικές παραλίες της, τα πιο πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά και τις exclusive υπηρεσίες που δύσκολα θα βρει κανείς σε κάποιο άλλο μέρος του πλανήτη.

Σ’ αυτό το ακραίο club ήρθε να προστεθεί και η γνωστή αλυσίδα πολυτελών ξενοδοχείων Kempinski. Σύμφωνα με τα σχέδια που μόλις παρουσιάστηκαν, το 2023, το Ντουμπάι θα έχει να επιδείξει ένα πλωτό παλάτι που περιβάλλεται από 12 επίσης πλωτές πολυτελείς βίλες, κάτι που δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ παγκοσμίως.

Η ανακοίνωση έρχεται λίγες μόνο ημέρες έπειτα από την παρουσίαση των σχεδίων της Νότιας Κορέας για την κατασκευή της Oceanix City, της πρώτης πλωτής πόλης στον κόσμο. Κάτι παρόμοιο σχεδιάζει και η Σαουδική Αραβία με τη φιλόδοξη πλωτή πόλη οκτώ πλευρών, ενώ το Κατάρ σχεδιάζει ένα πλωτό πολυτελές θέρετρο 152 δωματίων που θα περιστρέφεται για να παράγει ηλεκτρική ενέργεια. Με όλα αυτά τα project σε εξέλιξη, το Ντουμπάι δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω.

Η εταιρεία διαχείρισης πολυτελών ξενοδοχείων με έδρα την Ελβετία σχεδιάζει να δημιουργήσει πρώτα το κεντρικό κτίριο του πλωτού παλατιού σε τέσσερα μέρη. Η γυάλινη πυραμίδα που βρίσκεται στο κέντρο θα διαθέτει ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, γκουρμέ εστιατόρια, μπαρ, σπα, πισίνες, καταστήματα και χώρους δεξιώσεων. Το πιο εντυπωσιακό όμως στο σχεδιασμό είναι πως θα δίνεται η δυνατότητα σε μεγάλα yacht να πλέουν μέσα και έξω στο κέντρο του ξενοδοχείου.

Το Kempinski Floating Palace Hotel θα συνδέεται με τις γύρω βίλες με πλωτούς διαδρόμους, ωστόσο εδώ έρχεται ακόμη μια έκπληξη. Οι 12 πολυτελείς βίλες θα λειτουργούν κατά κάποιο τρόπο σαν οικιστικά γιοτ, καθώς δεν θα χρειάζεται να μένουν ακίνητες ανά πάσα στιγμή. Εάν ο ιδιοκτήτης το επιθυμεί, η βίλα μπορεί να πλεύσει σε άλλο αγκυροβόλιο με μέγιστη ταχύτητα έξι ναυτικών μιλίων.

Στο Ντουμπάι το πρώτο πλωτό ξενοδοχείο του κόσμου με βίλες που πλέουν μόνες τους

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το πλωτό παλάτι θα επιπλέει σε μια από τις πιο παρθένες παραλίες του Ντουμπάι, το να πάρετε τη βίλα για μια βόλτα στη γραφική τοποθεσία είναι μάλλον ανεκτίμητη παροχή. Σημειώνουμε επίσης ότι η ενέργεια που απαιτείται για την πλεύση θα παρέχεται στις βίλες από τα ηλιακά πάνελ που θα διαθέτουν.

Όπως το ξενοδοχείο πέντε αστέρων στην κεντρική μονάδα, ομοίως και οι βίλες θα είναι επιτομή της πολυτέλειας, με πλήρεις υπηρεσίες πληρώματος και δωμάτια προσωπικού, ώστε το service να είναι διαθέσιμο 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Για τις βίλες δίνεται επίσης η δυνατότητα αγοράς ή ενοικίου, σε ποικιλία τετραγωνικών που διαθέτουν δύο, τρία ή τέσσερα υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών και εξωτερικών καθιστικών.