Η κυβέρνηση του Ντουμπάι σχεδιάζει να πουλήσει μερίδιο 25% στη δημόσια επιχείρηση στάθμευσης της πόλης Parkin σε μια αρχική δημόσια προσφορά, συνεχίζοντας τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης για την ενίσχυση των κεφαλαιαγορών της.

Το Επενδυτικό Ταμείο του Ντουμπάι θα πουλήσει 749,7 εκατομμύρια μετοχές της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Η περίοδος των προσφορών θα ανοίξει στις 5 Μαρτίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Μαρτίου.

Η IPO της Parkin έρχεται περίπου δύο μήνες αφότου το Ντουμπάι συγκέντρωσε 315 εκατομμύρια δολάρια από την εισαγωγή της επιχείρησης ταξί της πόλης. Οι πωλήσεις μετοχών αποτελούν μέρος ενός σχεδίου που παρουσιάσθηκε από το Εμιράτο στα τέλη του 2021 με μια λίστα 10 κρατικών εταιρειών που θα βοηθήσουν στην ενίσχυση του όγκου συναλλαγών. Από τότε το εμιράτο πούλησε μερίδια σε πέντε εταιρείες, αντλώντας περίπου 8,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Bloomberg.

Η Emirates Investment Authority και το Ταμείο Συντάξεων και Κοινωνικής Ασφάλισης Τοπικού Στρατιωτικού Προσωπικού θα έχουν το καθένα από 5% της προσφοράς που προορίζεται για αυτούς.

Η Parkin είπε ότι σχεδιάζει να πληρώσει ένα ελάχιστο μέρισμα για το πλήρες οικονομικό έτος του 2024 είτε 100% των κερδών είτε ελεύθερες ταμειακές ροές προς τα ίδια κεφάλαια, όποιο από τα δύο είναι υψηλότερο.

Οι Emirates NBD Capital, Goldman Sachs Group Inc. και HSBC Holdings Plc είναι κοινοί παγκόσμιοι συντονιστές για την IPO της Parkin, ενώ η Rothschild & Co. είναι ανεξάρτητος οικονομικός σύμβουλος.

Διαβάστε ακόμη: