Ο διορισμένος από τη Ρωσία κυβερνήτης του Ντονέτσκ, επέβαλε απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με ένα διάταγμα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Ντένις Πουσίλιν απαγορεύει στους πολίτες να κυκλοφορούν στους δρόμους και όλους τους δημόσιους χώρους από τις 23.00 μέχρι τις 4.00 από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή, αναφέρει αυτό το διάταγμα. Απαγορεύονται επίσης οι συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και άλλες μαζικές εκδηλώσεις στα ελεγχόμενα από τη Ρωσία εδάφη του Ντονέτσκ, εκτός και αν έχει δοθεί άδεια από το Επιχειρησιακό Γενικό Επιτελείο Απάντησης στη Στρατιωτική Απειλή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Το διάταγμα υπογράφηκε από το Πουσίλιν στις 18 Σεπτεμβρίου και με αυτό εισάγεται επίσης «στρατιωτική λογοκρισία στις ταχυδρομικές επιστολές και στα μηνύματα που μεταδίδονται μέσω τηλεπικοινωνιακών συστημάτων καθώς επίσης και έλεγχος των τηλεφωνικών συνομιλιών».

Στα άλλα μέτρα που προβλέπονται από το διάταγμα αυτό είναι η εγκατάσταση φυλακίων ελέγχου και ασφαλείας στα σύνορα με τις περιοχές του Λουχάνσκ και της Ζαπορίζια.

Διαβάστε ακόμη: