Σήμερα (06/03), ο Ντμίτρο Κουλέμπα ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με αιτία την προβολή ενός βίντεο που, όπως ισχυρίσθηκε, δείχνει την εκτέλεση ενός Ουκρανού αιχμαλώτου πολέμου, από Ρώσους στρατιώτες.

«Φρικτό βίντεο, στο οποίο ένας αφοπλισμένος Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου εκτελείται από τις ρωσικές δυνάμεις, απλώς και μόνο επειδή είπε: “Δόξα στην Ουκρανία”. Άλλη μία απόδειξη ότι αυτός ο πόλεμος είναι μία γενοκτονία», σχολίασε σε ανάρτηση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

«Επιβάλλεται ο Καρίμ Χαν (ο εισαγγελέας του ΔΠΔ) να αρχίσει αμέσως έρευνα για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου. Οι δράστες θα πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», προσέθεσε.

Ο κ. Κουλέμπα αναφερόταν ένα ερασιτεχνικό βίντεο που κυκλοφορεί σήμερα σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει έναν στρατιώτη, όρθιο σε ένα χαράκωμα, να καπνίζει τσιγάρο και να εκτελείται με αυτόματο όπλο, αφού λέει τη φράση «Δόξα στην Ουκρανία». Το AFP δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την αξιοπιστία του βίντεο.

Η φράση «Δόξα στην Ουκρανία» έχει γίνει viral στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, στην Ουκρανία. Πολλοί αξιωματούχοι ζητούν να διεξαχθεί έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

Διαβάστε ακόμη: