Σήμερα (02/02), ο πρώην Πρόεδρος της Ρωσίας, νυν Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας «ξεδίπλωσε» τα φιλόδοξα σχέδια για την αύξηση της παράδοσης όπλων από τις ρωσικές αμυντικές βιομηχανίες, προκειμένου να διασφαλισθεί η νίκη της χώρας στο ουκρανικό μέτωπο.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οποίος έχει εξελιχθεί στην κορυφαία φωνή που εκπροσωπεί τις απόψεις του Βλαντιμίρ Πούτιν, επισκέφθηκε στρατιωτικές βιομηχανίες ώστε να τις επιθεωρήσει και να ενημερωθεί για τα επίπεδα παραγωγής και προμήθειας του στρατού.

Όντας άκρως ικανοποιημένος για τις παραδόσεις νέων όπλων και πυραύλων, ανακοίνωσε κάθετη αύξηση της παραγωγής, μέσα στη χρονιά. Μάλιστα, φωτογραφήθηκε μπροστά σε πυραύλους, τονίζοντας ότι θα επιτρέψουν στη Ρωσία να πετύχει μία καθολική ήττα των «νεοναζιστών της Ουκρανίας», οι οποίοι προμηθεύονται όπλα από τους Δυτικούς.

Με αυτή την τοποθέτηση, απάντησε σε εκτιμήσεις δυτικών αξιωματούχων και στρατιωτικών αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες, τα στρατιωτικά αποθέματα της Μόσχας έχουν αρχίσει να εξαντλούνται, καθώς παρουσιάζει ελλείψεις σε εξοπλισμό και ανταλλακτικά.

Ο εκνευρισμός της Μόσχας είναι έκδηλος, μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις, με την αποστολή νέας στρατιωτικής βοήθειας (κυρίως, αρμάτων μάχης) προς την Ουκρανία από πολλές χώρες. Παράλληλα, η αυριανή (02/02) Σύνοδος Κορυφής μεταξύ εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ουκρανίας στο Κίεβο, παρουσία όλων των κοινοτικών θεσμών, έχει στόχο να αναδείξει για ακόμη μία φορά την ευρωπαϊκή στήριξη προς τη χώρα, η οποία θα σφραγισθεί με επιπλέον ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια.

Διαβάστε ακόμη: