Πεπεισμένος ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει βαθύ αντίκτυπο στην κοινωνία δήλωσε ο Τζέιμι Ντίμον, ο βετεράνος CEO και πρόεδρος της JPMorgan Chase.

Στην ετήσια επιστολή του προς τους μετόχους που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, ο Ντίμον επέλεξε την τεχνητή νοημοσύνη ως το πρώτο θέμα στην ενημέρωση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ με βάση τα περιουσιακά της στοιχεία, ενώ άφησε για τη συνέχεια άλλα κορυφαία θέματα όπως οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι, οι πρόσφατες εξαγορές και διάφορα ρυθμιστικά θέματα.

«Αν και δεν γνωρίζουμε το πλήρες αποτέλεσμα ή τον ακριβή ρυθμό με τον οποίο η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει τη δραστηριότητά μας – ή πώς θα επηρεάσει την κοινωνία γενικότερα – είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικές», δήλωσε ο Ντίμον.

Αντίκτυπος

Ο αντίκτυπος θα είναι «ενδεχομένως τόσο μετασχηματιστικός όσο μερικές από τις σημαντικότερες τεχνολογικές εφευρέσεις των τελευταίων εκατοντάδων ετών: Σκεφτείτε το τυπογραφείο, την ατμομηχανή, τον ηλεκτρισμό, τους υπολογιστές και το Διαδίκτυο».

Η επιστολή του Ντίμον, που έχει σημαντικό αντίκτυπο στον επιχειρηματικό κόσμο λόγω της ιδιότητάς του ως ενός από τους πιο επιτυχημένους ηγέτες στα οικονομικά, ασχολείται με μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων. Αλλά η εστίασή του στην τεχνητή νοημοσύνη, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή σε μια επιστολή μετόχων το 2017, ξεχώρισε.

Η τράπεζα έχει τώρα περισσότερους από 2.000 υπαλλήλους και επιστήμονες δεδομένων στην τεχνητή νοημοσύνη και την μηχανική μάθηση, όπως σημείωσε. Ωστόσο, η τεχνολογία θα μπορούσε τελικά να αγγίξει όλους τους περίπου 310.000 υπαλλήλους της τράπεζας, βοηθώντας ορισμένους εργαζόμενους αλλά και αντικαθιστώντας άλλους, όπως προέβλεψε με νόημα.

«Με την πάροδο του χρόνου, αναμένουμε ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από εμάς έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σχεδόν κάθε δουλειά, καθώς και να επηρεάσει τη σύνθεση του εργατικού μας δυναμικού», είπε ο Ντίμον. «Μπορεί να μειώσει ορισμένες κατηγορίες θέσεων εργασίας ή ρόλους, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και άλλες».

Διαβάστε ακόμη: