Στις δύο μονάδες έχει περιοριστεί η διαφορά μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) και της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), δύο μέρες πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με το Πολιτικό Βαρόμετρο του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το SPD παραμένει στο 25%, ενώ CDU/CSU κερδίζουν μία μονάδα και ανεβαίνουν στο 23%. Οι Πράσινοικερδίζουν 0,5% και βρίσκονται στο 16,5%, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 10% και Φιλελεύθεροι (FDP) και Αριστερά διατηρούν τις δυνάμεις τους, με 11% και 6%αντίστοιχα.

Εάν αυτά τα ευρήματα επιβεβαιώνονταν στην κάλπη, τη μεγαλύτερη πλειοψηφία θα είχε ο συνασπισμός SPD – CSU/CSU, αλλά τα ποσοστά θα επαρκούσαν και για άλλους συνδυασμούς, όπως SPD – Πρασίνων – FDP, CDU/CSU – Πρασίνων – FDP και SPD – Πρασίνων – Αριστεράς.

Σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα των υποψηφίων για την Καγκελαρία, ο Όλαφ Σολτς (SPD) κερδίζει την εμπιστοσύνη του 64% των ερωτηθέντων, ο Άρμιν Λάσετ (CDU/CSU) του 26% και η Αναλένα Μπέρμποκτου 25%. Αντίστοιχα, το 47% θα ήθελε τον κ. Σολτς για καγκελάριο, το 20% τον κ. Λάσετ και το 16% την κυρία Μπέρμποκ.

Στην ίδια δημοσκόπηση πάντως το 35% των ψηφοφόρων δήλωσε αναποφάσιστο για το εάν θέλει καν να ψηφίσει και το ποιο κόμμα θα επέλεγε.