Η Ντέμι Μουρ έχει αφήσει αναμφίβολα το στίγμα της– έχει ξυρίσει το κεφάλι της, έχει αγωνιστεί για ισότιμες αμοιβές στο Χόλιγουντ και μίλησε χωρίς ταμπού σε ένα μπεστ σέλερ.

Τώρα, λίγο πριν γιορτάσει τα 60ά γενέθλιά της τον Νοέμβριο, ανέλαβε μια νέα πρόκληση: σχεδιάζει μια συλλογή για το brand μαγιό Andie και ποζάρει με τις δημιουργίες της (συμπεριλαμβανομένων των μπικίνι) για την καμπάνια.

Για την 59χρονη ηθοποιό, η capsule συλλογή Demi Moore x Andie είναι κάτι περισσότερο από μερικά μπικίνι – έχει να κάνει με την κατάρριψη ξεπερασμένων κανόνων σχετικά με το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να φορούν οι γυναίκες μετά από μια ορισμένη ηλικία.

«Αλλάζει την ιδέα ότι οι γυναίκες γίνονται λιγότερο επιθυμητές όσο μεγαλώνουμε», λέει στο περιοδικό People. «Δεν θέλουμε να φαινόμαστε σαν γριές ή να μην αισθανόμαστε σέξι».

Και για την πολυβραβευμένη σούπερ σταρ, η αποδοχή της ηλικίας της υπήρξε «απελευθερωτική».

Σε ερώτηση για ποιο πράγμα ανυπομονεί περισσότερο ενόψει των γενεθλίων της, αργότερα φέτος, λέει: «Να μην προσδιορίζομαι από έναν αριθμό αλλά από την εμπειρία μου. Γίνεσαι 59 και ήδη σκέφτεσαι, “Λοιπόν, θα γίνω 60″. Είναι πολύ απελευθερωτικό. Όταν σκέφτομαι τη γιαγιά μου στα 60, κατά κάποιον τρόπο φαινόταν να έχει ήδη παραιτηθεί. Εγώ όμως νιώθω, από πολλές απόψεις, πιο ζωντανή και παρούσα από ποτέ».

Με την 40χρονη καριέρα της ως ηθοποιός να αντέχει στον χρόνο, η Ντέμι Μουρ, η οποία αυτή τη στιγμή γυρίζει μια ταινία στην Ευρώπη, λέει ότι ακόμα δεν μπορεί να συνηθίσει να ακούει το όνομά της και τη λέξη «είδωλο» στην ίδια πρόταση.

«Το να το ακούς αυτό για τον εαυτό σου μοιάζει λίγο εξωσωματική εμπειρία», λέει. «Αισθάνομαι κολακευμένη και τύπου αυτό δεν θυμίζει καθόλου εμένα, αλλά μου αρέσει. Για μένα, είδωλο σήμαινε πάντα κάποιος που άνοιξε έναν δρόμο και σημάδεψε κάτι που συγκίνησε τον κόσμο ή είχε θετικό αντίκτυπο. Και από αυτή την άποψη, αισθάνομαι πραγματικά περήφανη που με κατατάσσουν σε μια κατηγορία σχετική με αυτό»

Όσον αφορά το στυλ της, παραδέχεται ότι ενώ της αρέσει να «βάζει τα καλά της», στο σπίτι με τις φόρμες είναι εκεί που λάμπει.

«Εκτιμώ τη μόδα και έχω μια σχέση με σχεδιαστές που σέβομαι και θαυμάζω. Αλλά εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν μικρό παιδί που ντύνεται και αυτό που είμαι κατά βάθος είναι ένα βρώμικο 12χρονο αγόρι που του αρέσει πραγματικά να είναι απλά άνετο και να φοράει φαρδιά ρούχα».

Όσο βρισκόταν στο σπίτι της στο Αϊντάχο κατά τη διάρκεια της πανδημίας με την οικογένειά της – τις κόρες Rumer, 33 ετών, Scout, 31 ετών, και Tallulah, 28 ετών, καθώς και τον πρώην σύζυγό της Bruce Willis, 67 ετών, και τη σύζυγό του Emma Heming Willis, 46 ετών, και τα παιδιά Mabel, 10 ετών, και Evelyn, 8 ετών – η Ντέμι Μουρ πέρασε τον περισσότερο χρόνο της φορώντας σαλοπέτες.

«Όταν βρίσκομαι στο Αϊντάχο, φοράω φόρμα όλη μέρα, κάθε μέρα», λέει. «Νιώθω τόσο άνετα όσο να φοράω ένα σούπερ-πανέμορφο φόρεμα για το κόκκινο χαλί ή ένα κομψό ρούχο σχεδιαστή στην πρώτη σειρά στην εβδομάδα μόδας».