Στη χριστουγεννιάτικη λειτουργία της Κυριακής, ένα νέο μέλος εμφανίστηκε στη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου για πρώτη φορά. Ήταν ο εξάχρονος Γούλφι ο γιος του συζύγου της πριγκίπισσας Βεατρίκης, κόρη του πρίγκιπα ‘Αντριου από τον πρώτο του γάμο. Η Αμερικανίδα μητέρα του, Ντάρα Χουάνγκ, εξέφρασε την ανακούφισή της που ο γιος της μεγαλώνει και πηγαίνει σχολείο στη Βρετανία και όχι στην Αμερική, όπου θα μπορούσε να γίνει ένα ακόμη θύμα σχολικών πυροβολισμών. «Μπορώ να κοιμάμαι το βράδυ γνωρίζοντας πως δεν θα πεθάνει στο θρανίο του αύριο το πρωί», είπε μετά την επιστροφή της από το Λονδίνο.

Σημειωτέον η Χουάνγκ γεννήθηκε στην Αμερική, όπου είχε μεταναστεύσει ο παππούς της από την Ταϊβάν, σύμφωνα με την dailymail.

«Χωρίς να θέλω να γίνω πολιτικός, πήγα σε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών στις ΗΠΑ και δεν μπορούσα να μην παρατηρήσω αυτό το τεράστιο τμήμα με τα όπλα – σε έκπτωση, μετά τα Χριστούγεννα» είπε η Ντάρα και συνέχισε λέγοντας ότι ρώτησε τον υπάλληλο πώς μπορεί να αγοράσει ένα και εκείνος τής απάντησε: «Μπορείς να αγοράσεις ένα τώρα αμέσως και είτε να το πάρεις σε δύο ημέρες ή να κάνεις ένα δίωρο μάθημα αξίας 50 δολαρίων και να το πάρεις αμέσως σπίτι σου». «Και είπα: “Μα καλά, δεν χρειάζεται άδεια… ; Μου απάντησε: “Όχι. Μπορείτε να το κρατάτε στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι σας”».

Η Χουάνγκ καταλήγει: «Κυριολεκτικά, ο καθένας μπορεί να αγοράσει το πιο επικίνδυνο όπλο που είναι γνωστό στον άνθρωπο».