Ο κλοιός για τον Νόβακ Τζόκοβιτς στενεύει αφού μετά την σημερινή απόφαση του Υπουργό Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, οι δικηγόροι του Σέρβου τενίστα έκαναν αίτημα για ακρόαση ενώπιον του δικαστή Άντονι Κέλι, ο οποίος είχε δικαιώσει την περασμένη Δευτέρα τον Τζόκοβιτς.

Η ακροαματική διαδικασία όμως δεν πήγε καλά για τον Νόλε, καθώς τα δεδομένα φαίνεται ότι έχουν αλλάξει.

Όπως προέκυψε από την ακρόαση ενώπιον του δικαστή Άντονι Κέλι, ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο θα πάει αύριο το πρωί για συνέντευξη στα γραφεία μετανάστευσης και στη συνέχεια θα τεθεί υπό κράτηση.

Ο Σέρβος θα έχει το δικαίωμα να συναντηθεί με τους δικηγόρους του και μαζί, να προετοιμάσουν την έφεση, ενώ στην συνέχεια θα διανυκτερεύσει στο ξενοδοχείο κράτησης και θα μείνει εκεί μέχρι την έναρξη της ακρόασή του την Κυριακή (16/1).

Σύμφωνα με τα λόγια του δικηγόρου του Νόλε, του Νικ Γουντ, στη σημερινή ακρόαση, η απόφαση του υπουργού μετανάστευσης για ακύρωση της βίζας βασίστηκε στο γεγονός ότι αν ο 34χρονος Σέρβος μπορούσε να μείνει στη χώρα, τότε θα υπήρχε «ενθουσιασμός» στους αντιεμβολιαστές, κάτι το οποίο χαρακτήρισε παράλογο.

Ανέφερε ακόμα ότι ελήφθησαν υπ’ όψιν και παλαιότερες δηλώσεις του Νόβακ Τζόκοβιτς σχετικά με το εμβόλιο, ενώ υπογράμμισε ότι ο Τζόκοβιτς είναι υψηλού προφίλ πρόσωπο με αντένδειξη στον εμβολιασμό και αμελητέο ρίσκο.

Η ακρόαση της Κυριακής θα γίνει ενώπιον του δικαστή Κέλι ο οποίος ήταν αυτός που δικαίωσε τον Νόλε στην δίκη της προηγούμενης Δευτέρας(10/1), ωστόσο αυτή την φορά πρόκειται για διαφορετική υπόθεση με τις πιθανότητες να μην είναι με το μέρος του Σέρβου.

Σύμφωνα με τα όσα τονίζουν από την πλευρά του Νόβακ Τζόκοβιτς, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή την στιγμή είναι να αποφύγει την τριετή απαγόρευση είσοδο στην χώρα, και για αυτό δουλεύει το νομικό του επιτελείο τις τελευταίες ώρες.