Ο Νόβακ Τζόκοβιτς λίγο καιρό… ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά! Ο Σέρβος τενίστας έχει πλέον στην κατοχή του ακόμα ένα πολύ εντυπωσιακό ρεκόρ στην ιστορία της ΑΤΡ.

Συγκεκριμένα, ο Νόλε είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του ανδρικού tour που έχει κερδίσει κάποιον αντίπαλό του 18 φορές, χωρίς να ηττηθεί από αυτόν.

Το 18-0 που έχει απέναντι στον Γκαέν Μονφίς, είναι το πιο μεγάλο ρεκόρ που υπάρχει ανάμεσα σε δυο αντιπάλους στην ΑΤΡ, ξεπερνώντας το 17-0 που υπάρχει σε 5 διαφορετικά match-up, ανάμεσα στα οποία υπάρχουν δυο του Ρότζερ Φέντερερ (με Νταβίντ Φερέρ και Μίκαλε Γιούζνι) και ένα του Ράφα Ναδάλ (με Ρισάρντ Γκασκιέ).

Με τη νίκη του επί του Μονφίς, ο Τζόκοβιτς εξασφάλισε επίσης την παραμονή του στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης για μια ακόμα εβδομάδα, που σημαίνει πως θα έχει τουλάχιστον 369 εβδομάδες συνολικής παραμονής στην κορυφή του κόσμου! Θυμίζουμε πως το δεύτερο καλύτερο ρεκόρ όλων των εποχών, είναι οι 310 εβδομάδες του Φέντερερ.

Στον 3ο γύρο του Mutua Madrid Open, o Νόλε θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη τον παλιό του γνώριμο, Άντι Μάρεϊ, με τον οποίο θα παίξουν για 37η φορά στο tour (ο Τζόκοβιτς προηγείται στο head-to-head με 25-11). Και αυτός είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός, αφού πρόκειται για το 4ο rivalry σε συναντήσεις στην ιστορία, με το όνομα του Τζόκοβιτς να υπάρχει επίσης στις δυο πρώτες θέσεις, με τις 58 αναμετρήσεις που έχει με τον Ναδάλ και τις 50 με τον Φέντερερ. 40 αναμετρήσεις μετράει το rivalry του Ναδάλ με τον Φέντερερ, που είναι στην 3η θέση της σχετικής λίστας.