Οι ιθύνοντες του «θρυλικού» βρετανικού τουρνουά τένις ανακοίνωσαν πως δεν πρόκειται να υπάρξουν περιορισμοί για υγειονομικούς λόγους, όπερ σημαίνει πως τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι ανεμβολίαστοι αθλητές θα έχουν το δικαίωμα να αγωνιστούν στο εφετινό Γουίμπλεντον.

Ο κάτοχος 20 Γκραν Σλαμ τίτλων, δεν αγωνίστηκε στο Αυστραλιανό Όπεν.

Η βίζα του κορυφαίου τενίστα δεν ανανεώθηκε από τις κρατικές υπηρεσίες της Αυστραλίας, καθώς ήταν ανεμβολίαστος και δε μπόρεσε να λάβει μέρος, σε μία υπόθεση η οποία προκάλεσε «θύελλα» αντιδράσεων και απασχόλησε την επικαιρότητα για αρκετές εβδομάδες.

Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης θα έχει την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον τίτλο που είχε κατακτήσει πέρυσι, ενάντια στον Ιταλό Ματέο Μπερετίνι.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, έπειτα από σχεδόν δίμηνη αποχή, προσπαθεί να επανέλθει. Προσφάτως, αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του Μόντε Κάρλο από τον Νταβίντοβιτς – Φοκίνα.

Ο θεσμός εκείνος, σηματοδότησε την επιστροφή του στις κορυφαίες διοργανώσεις.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε την προηγουμένη έως τον τελικό του Βελιγραδίου, όμως ηττήθηκε από τον Ρούμπλεφ, ενώ είχε εκφράσει την αντίθεσή του στον αποκλεισμό των Ρώσων και των Λευκορώσων από το εφετινό Γουίμπλεντον εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Πάντοτε θα καταδικάζω τον πόλεμο, επειδή είμαι παιδί του, γεννήθηκα εν μέσω συγκρούσεων. Αλλά δε μπορώ να υποστηρίξω την απόφαση των διοργανωτών, νομίζω ότι είναι τρελή.

Οι παίκτες του τένις, οι αθλητές, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που συμβαίνει. Όταν η πολιτική παρεμβαίνει στον αθλητισμό, δεν είναι ποτέ καλό», επεσήμανε.

Μέχρι σήμερα, Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες αγωνίζονταν υπό καθεστώς ουδετερότητας.

Μοναδικός αστερίσκος για ενδεχόμενη συμμετοχή τους, αν δυνητικά τερματιστεί πλήρως η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου, έως την επίσημη έναρξη του Γκραν Σλαμ.