Σήμερα (09/02), ο Νότης Μηταράκης επισκέφθηκε τη Δυτική Λέσβο και βρέθηκε στα –υπό εξέλιξη– έργα στην περιοχή, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Αλληλεγγύης.

Ο κ. Μηταράκης επέβλεψε τις εργασίες στο νέο γήπεδο 5×5 στον Λεπέτυμνο, την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στον Περιφερειακό της Συκαμινέας, όπως και το νέο γήπεδο 5×5 στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Δυτικής Μυτιλήνης, Ταξιάρχη Βέρρο.

Ακόμη, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισκέφθηκε το σημείο περισυλλογής σωσιβίων στον Μόλυβο, από όπου τόνισε ότι «είναι σημαντικό το γεγονός πως πλέον, το μεταναστευτικό ζήτημα βρίσκεται υπό έλεγχο. Δε βιώνουμε πια, τις δύσκολες στιγμές της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τα δύσκολα χρόνια των ανοιχτών συνόρων».

Στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στην διαχείριση του μεταναστευτικού, ο Δήμος Δυτικής Μυτιλήνης έχει λάβει συνολικά 3.743.185,95 ευρώ, από τα οποία 2.040.873,95 ευρώ αφορούν τη χρηματοδότηση έξι έργων υποδομής μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης και 1.702.312 ευρώ αφορούν έκτακτες επιχορηγήσεις – αποζημιώσεις καθώς και ενιαία δημοτικά τέλη.

Ο κ. Δήμαρχος σημείωσε ότι «έχουμε αφήσει πίσω τη μεταναστευτική κρίση. Πρέπει να πιστωθεί στον κ. Υπουργό ότι πλέον, οι ροές έχουν ελεγχθεί».

Διαβάστε ακόμη: