Ομάδα μαθητών στη Νότια Κορέα κατέθεσε μήνυση σε βάρος της κυβέρνησης, καθώς οι εξετάσεις που έδωσαν για εισαγωγή στο πανεπιστήμιο ολοκληρώθηκαν 90 δευτερόλεπτα πριν από την ανακοινωθείσα ώρα. 

Στη μήνυσή του, οι 39 υποψήφιοι υποστηρίζουν πως το κουδούνι για τη λήξη χτύπησε νωρίτερα σε εξεταστικό κέντρο στη Σεούλ.

Ορισμένοι αντέδρασαν εκείνη τη στιγμή, αλλά οι υπεύθυνοι τούς πήραν τα γραπτά.

Οι καθηγητές αναγνώρισαν το λάθος, πριν την έναρξη της επόμενης εξέτασης, και επέστρεψαν στους εξεταζόμενους να ξαναπάρουν τα γραπτά για αυτό το 1,5 λεπτό, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν καμία διόρθωση, μόνο να συμπληρώσουν τα κενά που είχαν αφήσει.

Οι υποψήφιοι, ωστόσο, δηλώνουν πως ήταν τόσο συγχυσμένοι που δεν μπορούσαν να συγκεντρωθούν. 

Πλέον, ζητούν αποζημίωση 20 εκατομμυρίων γουάν – περίπου 14.000 ευρώ – ποσό που αντιστοιχεί στο ετήσιο κόστος που θα κληθούν να καταβάλουν για να ξαναδώσουν τις εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο τους, το λάθος αυτό επηρέασε και τους άλλους εξεταζόμενους.

Ένα από τα πιο δύσκολα τεστ, παγκοσμίως

Το περιβόητο αυτό τεστ, γνωστό ως Suneung, διαρκεί 8 ώρες και οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε μία σειρά από γραπτών εξετάσεων με διαφορετικά θέματα.

Θεωρείται ένα από τα δύσκολα τεστ στον κόσμο και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει κάποιος να επιτύχει.

Δεν κρίνει μόνο την είσοδο σε πανεπιστήμια και τη μετέπειτα εργασιακή σταδιοδρομία, αλλά αποτελεί και παράγοντα που επηρεάζει διαπροσωπικές σχέσεις. 

Και το ίδιο το κράτος δίνει μεγάλη σημασία στη διαδικασία, λαμβάνοντας μέτρα για να μπορούν οι υποψήφιοι να συγκεντρωθούν στην εξέταση.

Είναι χαρακτηριστικό πως κλείνει ο εναέριος χώρος και αναβάλλεται το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου. 

Τα φετινά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στις 8 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: